Dag-wandeling Abcoude – Weesp (15 km, vol)

Mooiste wandelroutes: zondag 9 februari 2020

Mooiste wandelroutes
Abcoude – Weesp: Langs Gein en Vecht (ong. 15 km)

Vandaag lopen wij een route die op de nominatie staat ‘de mooiste wandeling van 2020’ te worden. Een zeer afwisselende route. Zelfs als het slecht weer is, is er tijdens deze wandeling meer dan voldoende om van te genieten.

Tussen Abcoude en Weesp ligt een typisch Hollands landschap van groene weides, slingerende riviertjes, forten, molens en statige buitenhuizen. Via het Gein wandel je eerst naar Fort Nigtevecht, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Deze oude verdedigingslinie staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is uniek in de wereld. Het fort, in gebruik als rust- en gedenkplaats, ligt idyllisch verscholen in het groen. 

Even verderop steek je via een spectaculaire voet- en fietsbrug het Amsterdam-Rijnkanaal over. Aan de overzijde ligt Nigtevecht, een stil dorp met jachthaventje, ophaalbrug, oude dorpskerk en tal van monumentale huizen. Via de Vecht en de eeuwenoude Aetsveldsche Polder bereik je de knusse binnenstad van Weesp. Een mooie plek om in een horeca-gelegenheid afscheid van deze mooie wandeling te nemen. 

Bijzonderheden

  • De route begint omstreeks 10.30 uur bij het NS-station van Abcoude.
  • De route eindigt omstreeks om 16.15 uur bij het NS-station van Weesp.
  • We lopen in een ontspannen tempo en nemen geregeld pauze.
  • Wij lopen vandaag NS-wandeling.
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 15 personen mee lopen.
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • Kosten voor deelname bedragen € 6 per persoon per wandeldag.

Aanmelden

Deze wandeling is vol. Inschrijven voor de reservelijst is mogelijk, Jij bent de eerste die ik informeer als een plek vrijkomt. Aanmelden voor de reservelijst kan onder vermelding van de datum van deze wandeling, per mail : info@opstapmetirene.nl

Na je aanmelding

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang een bericht met daarin het exacte begintijdstip, de plek waar wij elkaar ontmoeten en alle andere benodigde praktische informatie.  

Pin It on Pinterest

Share This