Dag-wandeling: Breda Mastbos (15 km, vol)

Woensdag Wandeldag: woensdag 22 januari 2020

Woensdag Wandeldag
Breda – Mastbos – Breda: over koninklijke paden (ong. 15 km)

Vanaf het station van Breda lopen wij via de singels de stad uit. Vandaag maken wij kennis met het Mastbos. Dit bos staat onder meer bekend vanwege het feit dat dit het oudste naaldbos (meer dan 500 jaar oud) van Nederland is. Het bos is met zaad uit Duitsland aangeplant door graaf Hendrik III van Nassau. Aan de rand van het bos vestigden zich welgestelden. Het bos zelf bleef tot 1899 eigendom van het Koninklijk Huis. Nu zijn wij welkom om over de van oudsher koninklijke wandelpaden het bos te verkennen.Het bos kenmerkt zich door de vele naaldbomen, de vennen en door soms wat modderige paden. In het bos passeren wij kasteel Bouvignie en misschien is de aanwezige horeca wel open! 

Via Ginneken naderen wij aan het eind van de dag de stad Breda opnieuw. Het mooie centrum leent zich dan uitstekend voor een afsluitend drankje, het station is dan al dichtbij.

Bijzonderheden

  • De route begint omstreeks 10.30 uur bij het station van Breda. De route eindigt bij hetzelfde station (omstreeks 16.30 uur).
  •  We lopen in een ontspannen tempo en nemen geregeld pauze.
  • Wij lopen vandaag een NS-wandeling
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 15 personen mee lopen.
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • Kosten voor deelname bedragen € 6 per persoon per wandeldag.

Aanmelden

Voor deze wandeling hebben zich 15 personen aangemeld, het maximum-aantal is daarmee bereikt. 

Jij kunt je aanmelden voor de reservelijst. Je bent dan de eerste die ik informeer als er een plek vrijkomt: info@opstapmetirene.nl

Na je aanmelding

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang een bericht met daarin het exacte begintijdstip, de plek waar wij elkaar ontmoeten en alle andere benodigde praktische informatie.  

Pin It on Pinterest

Share This