Dag-wandeling: Cuijk – Boxmeer  (19 km)

Pelgrimswandeling: zaterdag 1 februari 2020

Pelgrimswandeling Cuijk – Boxmeer (ong. 19 km)

In 1400 vond in Boxmeer een wonder plaats. Een priester twijfelde aan het feit dat de wijn in zijn kelk het bloed van Christus was. Daarop veranderde de wijn in bloed en begon op te borrelen en kwam een deel ervan op het altaardoek terecht. De geschrokken priester kwam direct tot inkeer, waarna het bloed in de kelk weer veranderde in wijn, maar het gemorste bloed veranderde in een rode klomp. Het werd het begin van de verering van het Heilig Bloed in Boxmeer, waaraan diverse wonderen worden toegeschreven. Sinds enkele eeuwen lopen vele wandelaars dit wonder tegemoet………………

De wandeling van vandaag begint bij het station in Cuijk en voert allereerst langs het klooster van de Kruisheren in St. Agatha. Na een rondwandeling door de kloostertuin gaan we naar Oeffelt om daar Moeder Gods, Toevlucht der Zondaren te bezoeken. Vervolgens komen we via Beugen terecht in Boxmeer, alwaar we beelden van processiegangers zien en onze wandeling met een etappedrankje in de buurt van het station afsluiten na een bezoek aan de St. Rochuskapel.

(Een aantal foto’s en een deel van de tekst is van de hand van Mari Smits)

Bijzonderheden

  • De route begint omstreeks 10.15 uur bij het station van Cuijk. De route eindigt bij het station van Boxmeer (omstreeks 17.00 uur).
  •  We lopen in een ontspannen tempo en nemen geregeld pauze.
  • Wij lopen vandaag een door Mari Smits ontwikkelde bedevaartsroute
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 15 personen mee lopen.
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • Kosten voor deelname bedragen € 6 per persoon per wandeldag.

Aanmelden

Zin om mee te lopen? Meld je dan, onder vermelding van de datum van deze wandeling, aan per mail : info@opstapmetirene.nl

Na je aanmelding

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang een bericht met daarin het exacte begintijdstip, de plek waar wij elkaar ontmoeten en alle andere benodigde praktische informatie.  

Pin It on Pinterest

Share This