Dag-wandeling Sint Jacobsweg 

 Woensdag 15 december 2021 

Woensdag 15 december 2021
Den Haag – Schipluiden: Over een oude pelgrimsweg (ong. 18 km)

Vanaf het  het station van Den Haag CS lopen wij via de Jacobsstraat en via de Jacobskerk in de richting van Santiago de Compostela. Een route en richting die vele pelgrims voor ons gingen. Langs het water gaan we de stad uit, de paden worden rustig, de omgeving wordt steeds groener. Wij volgen de route van de Jacobsweg Die Haghe/Thuredrecht, onderweg nemen wij regelmatig pauze.

Het eindpunt van vandaag is bijzonder en inspirerend. Het kleine, verscholen voormalige Jacobskerkje van Schipluiden. Door twee pelgrims is dit kerkje omgetoverd tot een herberg met de naam ‘Op Hodenpijl’. Een plek waar je tot rust kunt komen, een plek waar wij ter afsluiting van de dag gastvrij worden ontvangen. En als je wilt wordt hier een pelgrimsstempel in je credencial (Pelgrimspaspoort) of wandelboekje gezet. 

Vanaf deze Herberg vertrekt een bus die je naar het station van Delft of Den Haag terugbrengt. In snelle vaart ga je ontspannen weer op weg naar huis.

Bijzonderheden

  • De route begint omstreeks 10.30 uur bij het station van Den Haag CS.
  • De route eindigt bij een bushalte in Schipluiden, Vanaf hier ga je weer terug naar het station van Delft of Den Haag (omstreeks 16.30 uur).
  •  We lopen in een ontspannen tempo en nemen geregeld pauze.
  • Wij lopen vandaag een etappe van de Jacobsweg Die Haghe/Thuredrecht.
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 10 personen mee lopen.
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • Kosten voor deelname bedragen € 8 per persoon per wandeldag.

Aanmelden

Je kunt je voor deze wandeling per mail aanmelden Graag bij je aanmelding vermelden voor welke datum je je inschrijft: info@opstapmetirene.nl

Meld je wel even voor welke wandeling je interesse hebt?

Na je aanmelding

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang een bericht met daarin het exacte begintijdstip, de plek waar wij elkaar ontmoeten en alle andere benodigde praktische informatie.  

Pin It on Pinterest

Share This