Wandelen over de Grebberg en door de Blauwe Kamer bij Rhenen 

Vrijdag 12 juni 2020

(Vol. Aanmelden voor de reservelijst is mogelijk)

Rondwandeling Rhenen (17 km)

Vandaag lopen wij een hele mooie route door een gebied met bijzondere geschiedenis. De wandeling start bij de parkeerplaats van het NS-station van Rhenen. Vanaf daar gaan wij de brug over en lopen wij onverharde kilometers langs de rivieroevers van de Nederrijn. Met een pontje (€0.70 pp) steken wij over naar de Blauwe Kamer, een prachtig natuurgebied waar je wilde paarden en vele vogels kunt treffen. 

Op de top van de nabij gelegen Grebbeberg staan wij even stil bij de oorlogsbegraafplaats. Een indrukwekkende plek die ons herinnert aan de slachtoffers van de slagen die hier voor onze vrijheid hebben gestreden.

Al klimmend en dalend lopen wij door het bos terug naar Rhenen. Onderweg hebben wij nog weidse uitzichten op de rivier en op de Blauwe Kamer. 

Een prachtige wandeling om in de Corona-tijd met elkaar in een klein groepje (max. 10 personen) te gaan ervaren. En natuurlijk nemen wij de dan geldende maatregelen tijdens de reis en onderweg in acht.

Bijzonderheden

  • Het begin- en eindpunt is de parkeerplaats naast het NS-station van Rhenen.
  • We lopen een van de mooiste NS-rondwandelingen.
  • Rhenen bereikbaar per trein. Let op de Coroba-maatregelen die voor het reizen per OV actueel zijn.
  • Het beginpunt is ook met eigen vervoer goed te bereiken. Parkeren kun je hier gratis.
  • Deelname is mogelijk voor een ieder die van ontspannen wandelen/pelgrimeren houdt.
  • Tijdens de wandeling houden wij ons aan de dan geldende Corona-maatregelen. 
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 10 personen mee lopen. Dart is minder dan normaal, op die manier is het eenvoudiger om ons aan de omstandigheden aan te passen.
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • Kosten voor deelname bedragen € 8 per persoon voor deze rondwandeling.

Aanmelden

Voor deze wandeling hebben 10 mensen zich aangemeld. Dat betekent dat de wandeling vol is. Wel kun je je aanmelden voor de reservelijst. Als er een plek vrijkomt ben jij de eerste die ik informeer (info@opstapmetirene) of via de contactpagina.

Na je aanmelding

Ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang je een bericht met daarin de praktische informatie. Ook lees je in die mail welke richtlijnen wij tijdens de wandeling passend bij de Corona-maatregelen hanteren.

Pin It on Pinterest

Share This