Dag-wandeling Vijfhuizen/Haarlemmermeer (18 km)

Mooiste wandelroutes: zaterdag 11 juli 2020

Mooiste wandelroutes
Rondwandeling Floriade, Kunstfort en meer: Vijfhuizen (ong. 18 km)

Een verrassend groene en afwisselende wandeling, dat is wat ons vandaag midden in de randstad te wachten staat. En een wandeling van betekenis en van mooie plekken. Je maakt kennis met alle hoeken van het Floriade-terrein. In 2002 vond de 16e wereldtuinbouwtentoonstelling hier plaats, de groene herinnering is nog levend aanwezig. We staan stil bij het MH17-monument, een prachtige plek waar 289 bomen zijn aangeplant en waar een kunstwerk het verdriet en het licht met elkaar verbindt. En dan is er nog het kunstfort van Vijfhuizen. Vroeger een onderdeel van de Hollandse waterlinie, vandaag een monumentale en vriendelijke plek waar wij kunnen genieten van een drankje of hapje, zelf meegebracht of ………?.

We lopen vandaag een rondwandeling van ongeveer 18 kilometer. Je loopt deels over onverharde paden en deels over brede lanen van de Floriade. Bos, waterpartijen, grasdijken en oude en nieuwe historie maken de wandeling gevarieerd en boeiend. Zelfs als het slecht weer is, zelfs als de horeca gesloten is, is er tijdens deze wandeling meer dan voldoende om van te genieten. Begin- en eindpunt is zowel met de auto (gratis parkeren) als met OV (frequente busverbinding met het station van Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam Bijlmer/Arena) goed bereikbaar.

Bijzonderheden

  • De route begint omstreeks 10.30 uur bij  het Fort van Vijfhuizen (gratis parkeren in de omgeving, per bus vanaf Haarlem en Hoofddorp eenvoudig te bereiken).
  • De route eindigt omstreeks om 16.15 uur bij het beginpunt.
  • We lopen in een ontspannen tempo en nemen geregeld pauze.
  • Wij lopen één van de mooiste routes.
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 10 personen mee lopen. Dat is minder dan normaal. Het is gezien de Corona-maatregelen voor de komende tijd het ‘nieuwe normaal’
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • Kosten voor deelname bedragen € 8 per persoon per wandeldag.

Aanmelden

Heb jij zin om mee te lopen? Je kunt je aanmelden per mail: info@opstapmetirene.nl

Vergeet je niet te vermelden voor welke wandeling je je aanmeldt?

Na je aanmelding

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang een bericht met daarin het exacte begintijdstip, de plek waar wij elkaar ontmoeten en alle andere benodigde praktische informatie.  

Pin It on Pinterest

Share This