4 september 2019

Woensdag Wandeldag: Houten Castellum – Culemborg

Met een mooie groep mensen loop ik vandaag door het Rivierenland. We verzamelen ons bij het kleine station van Houten Castellum een station gelegen in een nieuwbouwwijk dat opgebouwd is in de vorm van een Romeins fort. Aan de rand van de wijk, aan de symbolische slotgracht, verwonderen wij ons over de kleurrijke waterhuizen.

Lopend over een vlonderpad maken we kennis met het verdronken bos.

In fort WKU, onderdeel van de Hollandse waterlinie houden wij in de tuin pauze. De vriendelijke bediening, het appelgebak en de ontspannen sfeer geven de energie die wij daarna nodig blijken te hebben. De quote van de dag vind ik hier op de open deuren van de restauratie. Geduld, vaak is het eenvoudig, soms moet ik die vleermuis zoeken.

Direct na deze pauze begint het zachtjes te regenen. Een opmaat naar een middag vol van natttigheid. 

Ondanks al dit water blijft de stemming goed. We zijn elkaars steun bij de overstapjes in de uiterwaarden. 

Drijfnat bereiken we de liniepont. Met veel plezier stappen we op de speciaal voor ons uitgevaren pont. Bescheiden en toch ook trots nemen we het compliment van de schipper in ontvangst: ‘Jullie zijn echte die-hards, en ik vind het bijzonder dat jullie bij dit weer plezier uitstralen.’

Tijdens het afsluitende drankje in het historische centrum van Culemborg druipen we onder het genot van bier, wijn of koffie flink na. De onderlinge gezelligheid in het café doet de regen en de natte voeten alweer gauw vergeten. 

Wat rest zijn herinneringen aan een afwisselende en ontspannen wandeldag.

Wij liepen vandaag de NS-wandeling van Houten Castellum naar Culemborg.

Wil jij er ook een keer meelopen? Bij de dagwandelingen lees je welke wandeling wanneer gepland is. 

Pin It on Pinterest

Share This