Even voorstellen: Margreet Sanders

‘Pelgrimeren is wandelen met aandacht.’  

Hier maak je kennis met Margreet. Zij is mede-initatiefnemer van ‘Wegen met Zegen’. Samen organiseren en begeleiden wij mini-pelgrimages over deze Over-Betuwse pelgrimsroute. De eerste etappes lopen wij in 2023, hier lees je meer, je bent welkom. 

‘Dat je de weg mag gaan die je goed doet,
Dat je opstaat wanneer je valt,
Weet dat de aarde je draagt,
Dat je gaat in het licht en de wind je omgeeft…
Dit is een deel van het pelgrimslied van Andries Govaart, speciaal geschreven voor Wegen met Zegen.
Mijn naam is Margreet Sanders, wandelen doe ik al heel lang. Zo heb ik een aantal keren de Vierdaagse van Nijmegen gelopen . 40 kilometer per dag, 160 in totaal. Zo vroeg mogelijk beginnen en zo snel mogelijk lopen.
Pelgrimeren is iets anders. In 2021 heb ik met een deel van de werkgroep Wegen met Zegen de cammino Portugese gelopen. Van Porto naar Santiago. Daaraan voorafgaande hebben wij maandelijks een oefentocht gemaakt. De enige overeenkomst met de Vierdaagse was dat we vroeg starten, maar verder is pelgrimeren voor al wandelen met aandacht. Aandacht voor de natuur en het landschap, voor je medepelgrims en voor jezelf.
Sinds mei 2022 ligt de pelgrimagetocht Wegen met Zegen door het mooie landschap van de Over-Betuwe. Verschillende etappes heb ik inmiddels gelopen. Verrast door t water, de fruitbomen, de geschiedenis van het gebied.
Samen met jullie hoop ik nog veel meer te ontdekken.’
Nieuwsgierig naar meer?

Informatie over de eerstvolgende meerdaagse wandeling over de ‘Wegen met Zegen’ vind je hier.

Nieuwsgierig geworden? Zin om een keer mee te lopen, om kennis te maken met de wandelingen van OpStap met Irene? Je kunt kiezen uit dagwandelingen, meerdaagse pelgrimswandelingen en pelgrimsreizen. Tot ziens!

Pin It on Pinterest

Share This