Woensdag Wandeldag, rondwandeling Hillegom, 17 april 2019

Nog voordat we vertrekken is het al hectisch op mijn telefoon. Meerdere mensen blijken veel last te hebben van file’s en zijn bang om te laat te komen. Een persoon heeft last van een stroomstoring bij de NS en meldt telefonisch dat zij het zeker niet op tijd gaat redden. 

Gelukkig valt het mee, de meesten zijn bij de start op tijd aanwezig.  Een treinreizigster begeleidt ik telefonisch naar onze eerste horeca-pauze. Daar zullen wij haar treffen.

Al direcht bij het station ruiken en zien wij de eerste bollenvelden. Een kleurig en geurig begin van deze bloeiende bollen-wandeling.

Helpende hand 

Tijdens het lopen maken wij met elkaar kennis, mooi om te zien hoe ontspannen en makkelijk het onderling contract ook vandaag weer ontstaat. Fijn om te ervaren hoe automatisch er een helpende hand is bij een klimmetje over het hek van landgoed Keukenhof. 

Wat is het verhaal?

Het landgoed waar wij doorheen lopen is een aangename onderbreking, onverharde paden en …… een kabouterbos. Hardop vragen wij ons af wat het verhaal is achter dat bos. Is dat een plekje dat in gebruik is genomen door een man wiens vrouw geen kabouter meer kon zien? Is het het werk van de serveerster van het nabijgelegen restaurant, een mooie tijdsbesteding zonder werk-stress? Feit is dat het een mooi wat verborgen plekje is. 

De groep is compleet

Op de afgesproken plek, bij het Tussenstation van Lisse, treffen wij de treinreizigster die zo lang heeft gereisd om toch nog met ons mee te kunnen lopen. Zij is zichtbaar opgelucht, het gaat gebeuren, met ons gaat zij een paar bollenvelden van dichtbij ervaren. De andere wandelaars vinden het leuk om kennis te maken met deze nieuwe loopster.

Gelukkig, zeker voor haar, zijn er ook na de pauze nog genoegt bollenvelden te bewonderen. Elk van ons heeft vandaag een telefoon of fototoestel in de aanslag, dit kleurige landschap spreekt tot ieders verbeelding.

 De schaterlach van Mia

Ontspannen wandelen wij door de bollenvelden. Dat wij de weg vaak met auto’s moeten delen, hindert ons in het minst. De schaterlach van Mia, de verhalen van Karin, het enthousiasme van Conny en de grappige opmerkingen van Astrid, ik geniet ervan terwijl ik afwisselend met steeds weer een andere wandelmaat vooraan of achteraan loop..

Bonusronde

Aan het einde van de dag beslist iedereen om drie kilometer extra te lopen. Gewoon om samen nog even een afsluitend etappedrankje te kunnen drinken. Gewoon omdat wij vandaag, ondanks de wat hectische start, ontspannen samen gelopen hebben. Lekker gelopen door een aangenaam Hollands landschap, het bollengebied van Hillegom en Lisse.

Wij liepen vandaag een Groene Wisselroute: Hillegom, naar de bollen…..(velden) 

Pin It on Pinterest

Share This