Lopen met Passie:

Wandelreis langs de Walk of Wisdom

Vier dagen ontspannen wandelen (met overnachtingen in het Pelgrimsklooster in Velp)

Woensdag 1 april – zondag 4 april 2021 (vol)

 

N

Ervaren

Wil jij tijdens de Paastijd over een eigentijdse pelgrimsweg het voorjaar tegemoet lopen?  

N

Ontmoeten

 Vind je het leuk onderweg andere liefhebbers van ontspannen wandelen/pelgrimeren te ontmoeten?
N

Loslaten

Tijdens de wandelingen kun jij de regie loslaten. De routes, overnachtingen, bagagevervoer en alle maaltijden zijn voor jou geregeld.
OpStap tijdens de Paastijd. Wat kun je verwachten?

Tijdens de Paastijd (vanaf Witte Donderdag tot en met 1e Paasdag) loop je over Pelgrimspaden. De Walk of Wisdom gaat voor je open. Vanaf Malden, via onder meer de Hatertse Vennen en door het vestingstadje Ravenstein loop je in de richting van Nijmegen. 

Een afwisselende meerdaagse wandeling, waarin je onderweg samen met de andere wandelaars de ervaart dat je ook in Nederland een pelgrimstocht kunt maken

Lopen met Passie.  Ben jij er bij?
 • Dit wandelweekend start bij een bushalte in Malden (gratis parkeren) en eindigt bij het NS-station van Nijmegen. 
 • Je loopt vier etappes van de Walk of Wisdom (19, 17, 18 en 18 km)
 • Je kunt tijdens deze Paastijd deelnemen aan een stiltewandeling en aan meditatiemomenten.
 • Je loopt door een afwisselend landschap. Je loopt door het landschap van Maas en Waal, langs vennen, door het vestingsstadje Ravenstein, langs een dijktempel en je passeert een kruisweg en een weg zonder einde. De meeste paden zijn onverhard. 
 • Deze vierdaagse wandelreis is kleinschalig en persoonlijk en is er voldoende ruimte om samen of alleen te lopen. De meeste mensen komen alleen. 
 • Je loopt met een dagrugzakje, het vervoer van je overige bagage wordt verzorgd.
 • Je slaapt op een eenpersoonskamer in het Emmausklooster in Velp
 • Je wordt tijdens deze wandeldagen goed verzorgd, alle maaltijden en een paar drankjes zijn inbegrepen.

Prijs, data en aanmelden

De kosten voor deze vrijwel volledig verzorgde vier-daagse wandeling bedragen € 399,00  per persoon Het maximum aantal deelnemers is 10 personen, zo blijft het kleinschalig en persoonlijk. 

In deze prijs is inbegrepen:
 • Koffie/thee met iets lekkers in Malden
 • 4 begeleide pelgrimswandelingen (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag)
 • 1 begeleide stiltewandeling 
 • 3 overnachtingen op een 1-persoonskamer in het Emmausklooster in Velp
 • 3x ontbijt
 • 3x lunchpakket
 • 3x drie-gangenmaaltijd in het pelgrimsklooster
 • Bagagevervoer op donderdag en zondag
 • Transfers van en naar begin- en eindpunten van de wandelingen 
 • Afscheidsdrankje in Nijmegen
 • Bezielende voorbereiding, coördinatie en begeleiding door mijzelf (of in situaties van overmacht: door een hele goede vervanger)
Bijkomende kosten (niet in de prijs inbegrepen) zijn:
 • De kosten voor drankjes tijdens de maaltijden en overige consumpties onderweg
 • Lunch op donderdag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Je eigen reiskosten naar Malden en vanaf Nijmegen
 • Optioneel: starterspakket Walk of Wisdom

Data

Deze Paas-wandelreis vindt plaats op de volgende data:

Donderdag 1 april 2021 – zondag 4 april 2021 (1e paasdag): vol (aanmelden voor de reservelijst is mogelijk)

 

 

Van dag tot dag

 Donderdag

 • Wandeling : Malden – Pelgrimsklooster (ong. 19 km) 
 • Onderweg: Lapjesboom, Hatertse Vennen, Mariakapelletje
 • Verblijf : Klooster Velp
 • Verzorging: Koffie/thee met iets lekkers, bagagevervoer, 3-gangendiner, overnachting op een eenpersoonskamer

Rond 10.30 uur ontmoeten wij elkaar in Malden (goed bereikbaar met OV/gratis parkeren). Tijdens een kop koffie/thee maak je kennis met je reisgenoten en met mij (Irene). Je bagage wordt hier van je overgenomen. Deze wordt per auto naar het overnachtingsadres gebracht. 

Via de Haterse Vennen, Nederasselt en Grave maken wij vandaag voor het eerst of opnieuw kennis met de Walk of Wisdom. Onderweg krijg je ringetjes voor aan je pelgrimsveter. Lunchen doen wij in de buitenlucht. Onderweg loop je langs bijzondere plekken: misschien laat jij iets achter bij de koortsboom? Of steek jij een kaarsje op in het betekenisvolle nieuwe Mariakapelletje? 

Eindpunt van vandaag is het bijzondere Pelgrimsklooster. Dit is de plek waar je de komende nachten zult verblijven.  Eten doen wij vanavond in het klooster. We schuiven aan in de voormalige refter en laten ons verrassen door het hier gemaakte diner.

  Vrijdag

 • Wandeling: Pelgrimsklooster – Wijchen (ong. 17 km)
 • Onderweg: Stilgevallen tijd, Ravenstein, wijnfles-berg, Maas
 • Verblijf: Klooster Velp
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfer vanaf het eindpunt van de wandeling, 3-gangendiner, overnachting

Deze Goede Vrijdag starten wij met een ontbijt in de refter van het klooster. Als je wilt kun je daarna het klooster-meditatiemoment ervaren. 

Met alleen je dagrugzak met daarin de door jezelf klaargemaakte lunch starten wij de wandeling. De route voert ons via ‘de stilgevallen tijd’, ‘de wijnflesberg’ en het vetstingstadje Ravenstein in de richting van Wijchen. Je loopt door het land van Maas en Waal, de uitzichten zijn wijds, er is hier voldoende ruimte om om je heen te kijken.

‘s Avonds eten wij weer in de voormalige refter. Met elkaar praten wij na, en ontspannen wij door de welverdiende gezelligheid en rust.  

Zaterdag
 • Wandeling:  Wijchen – Afferden (ong. 18 km); optioneel: stiltewandeling (ongeveer 3 km)
 • Onderweg: kruisweg kapelberg, heilig boomke, heerlijkheid Leur
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfer naar het beginpunt en vanaf het eindpunt, drie-gangendiner, overnachting

Deze Stille Zaterdag kun je beginnen met een begeleide stiltewandeling. In de vroegte van de dag ervaar je in alle stilte het geruis van de bladeren, de voetstappen van je mede-reizigers en hoor je de vogelgeluiden. De zon komt op terwijl je stilstaat.

Na het ontbijt pakken wij onze weg weer op. Je loopt van Wijchen naar Afferden. Onderweg passeren wij onder meer de dorpjes Hermen en Bergharen. Hoogtepunt is de kapelberg. Op deze berg staat een heilig boomke. Vroeger werden om deze boom lapjes gebonden om genezing af te smeken. Rond deze berg is een indrukwekkende kruisweg van de kunstenaar Jac Maris.

 Zondag

 • Wandeling:  Dijktempel – Nijmegen (ong. 18 km)
 • Onderweg: De Oversteek, de dijktempel, een weg zonder einde, Stevenskers
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfer naar het beginpunt, bagagevervoer vanaf het klooster naar Nijmegen, afsluitend drankje in Nijmegen

 Het is Pasen! Een mooie dag om je weg weer en samen te vervolgen. We pakken onze spullen in en worden door onze chauffeurs verder op de route afgezet op een bijzonder plekje. De dijktempel is gemaakt door Huub en Aleid Kortekaas, de ontwerpers van het icoon van de Walk of Wisdom.

Vanaf deze tempel lopen wij vandaag door de uiterwaarden en over de dijken van de waal. Over twee prachtige bruggen, de Oversteek en de Snelbinder bereiken wij Nijmegen. Op de Waalkade passeren wij ‘een weg zonder einde’, bij de Stevenskerk bereikt de route het eindpunt.

De Hemel gaat op deze 1e paasdag voor ons open. Een mooie plek om  onder het genot van drankje afscheid te nemen van elkaar en van een paar mooie wandel-dagen.

Wandelen met een groep

Wat kun je verwachten van het wandelen met een groep? Meestal ligt het tempo rond de 4 – 5 km per uur. Geregeld is er ruimte voor pauzes, ongeveer 1x per 1,5 uur. Onderweg is ruimte voor het maken van foto’s en natuurlijk staat het jou vrij om als je wilt alleen en/of in stilte te lopen, als je wilt toon ik je de richting en loop je je eigen weg. Daarnaast zijn er opties, deels door gebruik van OV/taxi’s, om etappes in te korten, tijdens het weekend overleg ik deze graag met je. Want voor mij is het allerbelangrijkste uitgangspunt: het is jouw wandelreis en ik wil graag dat jij  een goede ervaring hebt. En je bagage? Die wordt tijdens deze reis voor je vervoert. Je loopt alleen met dagbagage.

Verblijf

Overnachtingen in het Emmausklooster in Velp

Deze dagen zijn wij te gast bij een bijzondere locatie, het Emmausklooster te Velp. Het Emmausklooster is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland (1645) en is vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus. In het klooster is geen kloostergemeenschap meer actief, een groep vrijwilligers is actief om op deze plek een zinvolle, waardevolle toekomst te bouwen. Op deze plek nuttig je de maaltijden in de traditionele eetzaal (refter genoemd).

Naast het Klooster is in 1997 een gastenverblijf, het Clarahuis, gebouwd. Hierin bevinden zich onder meer 12 slaapkamers. Hier slapen wij op 1-persoonskamers. Het sanitair deel je met een beperkt aantal andere gasten.

Het Emmausklooster is door de jaren heen zeer goed onderhouden en zeer authentiek te noemen. Als je binnenstapt, voel je de eeuwenoude geschiedenis en verhalen van alle bewoners en gasten. Het Emmausklooster is dan ook een plek waar verhalen leven. Je bent van harte welkom om deze sfeer zelf te komen ervaren.

Corona-maatregelen

Tijdens deze meerdaagse wandeling nemen wij de Corona-maatregelen in acht. De overnachtingsplek waar wij verblijven en de plekken waar wij eten voldoen (ruimschoots) aan de eisen. Je hebt tijdens deze reis de beschikking over een eigen 1-persoonskamer.

Tijdens het wandelen en op de andere momenten nemen wij de 1,5 meter afstandsregel in acht. En tijdens de vervoersmomenten draagt elk van ons een mondkapje. 

Aan de deelnemers zal voor deze wandeling en tijdens de wandeling de meest recente maatregelen worden gecommuniceerd en van elk van de deelnemers wordt verwacht dat hij/zij zich hieraan houdt. 

Gegeven deze kaders is er voldoende ruimte om nieuwe ervaringen op te doen. De beweging, de overwegend rustige en ruime wandelpaden en de frisse buitenlucht  is zeker ook in deze tijd van meerwaarde.

 

Kleine lettertjes

 • Aanmelden vindt digitaal plaats: daarvoor heb ik je naam, adres en woonplaats, mobiel telefoonnummer en je geboortedatum nodig. Je kunt deze mailen naar: info@opstapmetirene.nl
 • Na je aanmelding krijg je, als er plek voor je is, een bevestiging van deelname.
 • Je aanmelding is definitief als je vervolgens het bedrag hebt overgemaakt.
 • Als je na aanmelding onverhoopt toch niet mee kunt, laat dat dan z.s.m. per mail weten. Tot 1 februari 2021 kun je kosteloos annuleren. Tot 21 februari 2021 ontvang je bij annulering 30% retour en bij annulering voor 10 maart 2021 ontvang je 15% retour.
 • Deze vierdaagse wandelreis gaat door als er op 1 maart 2021 tenminste 6 deelnemers zijn. Als de reis wegens te weinig deelnemers wordt geannuleerd ontvang je daarvan uiterlijk op 3 maart a.s. bericht en ontvang je het hele bedrag retour.
 • Indien de wandelreis wegens Corona-maatregelen door ons geannuleerd moet worden, ontvang je het gehele bedrag, met aftrek van €25 administratiekosten, retour.
 • De wandelingen gaan door, tenzij er vanwege externe (weers-) omstandigheden aanpassingen nodig zijn
 • Kleine aanpassingen in het programma kunnen, vanwege voor mij niet te beïnvloeden omstandigheden nodig zijn. Indien dit aan de orde is wordt je daarover z.s.m. geïnformeerd.
 • Deelname  is voor eigen risico en voor je eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je zin om mee te gaan? Of heb je vragen? Lat het mij weten, en stuur mij een bericht.

 

Pin It on Pinterest

Share This