Vrijdag 11 maart 2022: Utrecht – Bunnik

‘Gaan jullie mee?’, de groep wandelaars laat zich dat geen twee keer vragen. Ze hebben er zin in, de zon lokt ons de stationshal van Utrecht CS uit.

Samen met Jaap van der Vinne mag ik vandaag een wandeling voor Loopend Vuurtje begeleiden. We lopen vanaf het station richting de Moreelsebrug. De 21e eeuw is hier in de ramen van het bankgebouw spiegelend aanwezig.

Langs de sporen van de oude stadsmuur lopen wij naar de Oude Gracht. Pet toeval (?) staan wij stil bij Nijntje… zij heeft nu een eigen museum op een A-locatie. 

Bij de Winkel van Sinkel, ooit was dit het eerste warenhuis van Nederland, drinken wij koffie en maken wij kennis met elkaar. 

Loopend Vuurtje

Ons doel van vandaag is deze mensen kennis te laten maken met de camino- wandelreizen die wij in het komend seizoen voor Loopend Vuurtje gaan begeleiden.
En ons doel is om elk van de deelnemers een mooie wandeldag te bieden.

Tijdens de kennismaking blijkt dat diverse mensen al eerder met Loopend Vuurtje zijn mee geweest, maken ons werk vandaag eenvoudig:. Zij vertellen ons en anderen enthousiast over hun goede ervaringen (opgedaan tijdens de camino en andere wandelreizen) met deze kleinschalige organisatie.

Zowel Jaap als ik delen daarna graag onze liefde voor de camino. Is er iets leukers dan je passie te mogen delen? Anderen inspireren om hun eigen weg te lopen.

Kromme Rijn

De wandeling door Utrecht en langs de Kromme Rijn is zonovergoten. 

We lopen een deel van het Kromme Rijnpad. 

In de Amelisweerd houden wij halt bij de Veldkeuken. Op het winterterras staat de van verse lokale ingredienten gemaakte soep en diverse soorten gebak en anders lekkers voor ons klaar. 

In dit gebied staan diverse soorten bomen. We zien onder meer beuken, bomen die graag in de zon staan en oppervlakkig en zeer breed wortelen. Ook staan er langs het pad diverse eiken. Deze boomsoort wortelt diep, staat stevig en biedt ruimte aan het leven van diverse vogels en insecten. Met welke boom identificeer jij je? En bij welke boom ben jij graag in de buurt?

De lentekriebels zijn voelbaar. Narcissen bloeien. Jonge zwanen zwemmen met ons mee. Een roodborstje hipt tijdens onze lunch heen en weer.
Twee stoere studenten springen voor de ogen van een knap meisje in hun zwembroek in het water.

Via een brug bereiken wij de oude kerk Bunnik. Elke zondag om 10.00 uur is hier een dienst. Wij verwonderen ons op deze vrijdagmiddag over de buitenkant van het gebouw. De binnenkant geloven wij wel, de deuren zijn en blijven voor ons gesloten.

Door een scholier laten wij ons stralend op de foto zetten. De jongen, ik schat zijn leeftijd op een jaar of 12, is behendig met het maken van de foto. Iets onhandiger is hij met zijn fiets, het scheelt niet veel of die was in het water gevallen. 

Etappedrankje?!

Net als op de Camino nodigen wij alle deelnemers aan het einde van de wandeling uit voor een etappedrankje. Met elkaar proosten wij even later op een met mooie mensen gedeelde dag. Bij het Wapen van Bunnik nemen Jaap en ik tegen allerharetelijkst afscheid van de deelnemers. Het was fijn met jullie! Tot ziens, op de Camino of ergens anders onderweg.

Ben je nieuwsgierig naar de Camino-reizen van Loopend Vuurtje? Via deze link lees je meer.

Via deze link vind je andere dagwandelingen. En natuurlijk ben je welkom  bij een meerdaagse pelgrimswandeling in eigen land. 

Credits: dank aan Berreke, Jeanet en Jolanda voor het delen van hun foto’s. 

 

Pin It on Pinterest

Share This