Zaterdag 3 december 2022, Zwartsluis-Genemuiden-Hasselt

‘Vol verwachting klopt ons hart’ . Tijdens het sinterklaas-weekend gaan wij op stap. Het voelt als een kadootje, twee dagen naar buiten.  Onder begeleiding van Yvonne gaan we vandaag en morgen het Christoffelpad verkennen. 

Het is koud maar droog. De warme ontvangst met koffie en een appeltaart geven ons genoeg energie om te starten met het Christoffelpad. 

Al lopend langs stille weides, Hollandse dijken en sfeervolle plaatsen als Genemuiden en Hasselt merken we dat de winter zijn entree maakt.

Vanaf de overkant volgen wij de pijlen van het pad, vaak in tegengestelde richting, soms per ongeluk ook goed :). 

De groep loopt langs de dijk. Ieder kan zijn/haar eigen tempo lopen. Zeker met dit weer is het fijn om in beweging te blijven.  

In Hasselt is de kerk voor bezoekers en voor ons gesloten. Van de wandelvrouw die dit pad eerder liep leen ik de foto van de schildering. Het geeft een indruk.

We lopen in een waterrijk gebied. Bruggetjes, dijken, en sluisjes leiden ons steeds weer verder.

De lage temperatuur en de soms wat kale dijken maken het lopen bij tijd en wijle zwaar. Een brug is een welkome afleiding, het houdt ons gaande.

De winter zit duidelijk in de lucht. We zetten de pas er maar goed in om lekker warm te blijven

Eenmaal in Zwartsluis warmen we op bij het trots verdiende etappe drankje, een warme douche en een heerlijke en vooral spraakmakende maaltijd.

Zondag 4 december 2022: Zwartsluis – Sint Jansklooster – De Wieden – Vollenhove

Na een heel gezellige avond zien we elkaar weer bij het ontbijt
We maken ons op voor de 2e dag wandelen over het Christoffelpad
Handschoenen, dassen, een extra jas.
Goed voor jezelf zorgen!

Zo lopen we heel comfortabel en in warm gezelschap langs de rietvelden richting het mooie VollenhovenWe laten ons verrassen door het weidse uitzicht. Bijzondere pauzeplaatsen komen op ons pad.

Overal zien we de natuur zich terug trekken in zichzelf.

Onderweg nemen we nog een kijkje bij natuurpark de weerribben. Daar staat koffie klaar en de ontvangst is bijzonder hartelijk

Eenmaal terug bij kan hotel genieten we van het etappe drankje en kijken terug op een heerijk wandelweekend. Peter, Kiki, Mieke, Angelina, Norbert, Dennis, Karin, Els, Erika en Petra mede namens Yvonne van Adrichem bedankt en wel thuis !
Zin om ook een keer mee te lopen? De geplande meerdaagse wandelingen vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This