Eilandwandeling Marken  (14 km)

Woensdag 17 november 2021 

Dagwandeling, woensdag 17 november 2021 

Rondwandeling over Marken (ong. 14 km)

Vanaf de haven van Volendam vaar je vandaag in de richting van het eiland Marken. Op het schip kom je al in de stemming, je ervaart het water en de ruimte. Je hoort de eiland-verhalen van de crew.

Lopend maak je na aankomst op Marken kennis met alle uithoeken van die bijzondere eiland. Je loopt door de ruige natuur van een onbekende strekdam, je passeert de zeer bekende vuurtoren met de naam ‘Het Paard van Marken’ en je ervaart de weidsheid en kwetsbaarheid van dit eiland in het IJsselmeer. 

Het water heeft het eiland in 1164 losgeslagen van het vasteland. Sinds die tijd kent het eiland een rijke geschiedenis. De strijd tegen het water staat zichtbaar en voelbaar centraal. Onderweg dwalen wij ook door de werven. Dit zijn de ‘nederzettingen’ waar de typisch Markse huizen hoog en droog beschutting geven.

Na onze wandeling, voordat wij de terugvaart aanvaarden, genieten wij na bij een horeca-gelegenheid. Wellicht maak je daar kennis met het eigen Markense maagden-bier?

Een wandeling waarbij je kennis maakt met een authentiek stuk Nederland. Een dagje uit, in de stilte van een eiland, temidden van zee en elementen. We lopen rustig, stap voor stap, voldoende ruimte om te kijken, luisteren, foto’s te maken, de andere wandelaars te ontmoeten en om stil te worden temidden van een door buitenlandse toeristen zeer gewaardeerde omgeving.

Bijzonderheden

  • De route begint omstreeks 10.30 uur bij de aanlegsteiger van Volendam-Marken-express in Volendam. Je kunt je auto in Volendam gratis parkeren. 
  • De route eindigt omstreeks 17.00 uur daar waar wij begonnen zijn (het is een rondwandeling)
  • We lopen in een ontspannen tempo en nemen geregeld pauze.
  • Er kunnen tijdens deze wandeling maximaal 12 personen mee lopen. 
  • De meeste wandelaars melden zich individueel aan. Onderweg ontstaat snel contact met de andere lopers.
  • Ik organiseer en begeleid deze wandeling, jij hoeft alleen maar te genieten.
  • De geldende corona-adviezen nemen wij onderweg in acht.
  • Kosten voor deelname bedragen € 10 per persoon per wandeldag.
  • De kosten voor de Volendam-Marken-express  bedragen ongeveer €13,00 pp (retour). 

Aanmelden

Voor de wandeling van woensdag 17 november kun je je per mail aanmelden. 

Aanmelden kan via de mail. Graag vermelden voor welke wandeling je je aanmelding doet : info@opstapmetirene.nl

Na je aanmelding

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voorafgaand aan de wandeling ontvang een bericht met daarin het exacte begintijdstip, de plek waar wij elkaar ontmoeten, informatie over de boottocht en het kaartje dat je daarvoor nodig hebt en alle andere benodigde praktische informatie.  

Pin It on Pinterest

Share This