Ervaringen van wandelaars

‘Een pad ontstaat door er op te lopen.’

Voor mij was deze reis de moeite waard omdat ik er echt helemaal ‘uit’ was. Alles tot in de puntjes geregeld is zodat ik alleen maar mocht genieten en contact maken met de medereizigers.

Ik vond de pelgrimselementen een mooie toevoeging! 

 Kortom, voor mij een enorme energiegever in deze donkere wintermaanden. Ik ga graag weer mee.

B. (Winterse wandelreis vanuit een klooster, januari 2024)

Met een fijn gevoel vertel ik iedereen hoe heerlijk de 3 dagen waren.
De nieuwe ervaringen werken volgens mij nog even door.
Alles was super geregeld en hoe jij de opening en sluiting deed getuigde van liefde voor de organisatie en voor mij als wandelaar. Zo heb ik het ervaren.
Dank je wel voor deze eerste stappen als pelgrim.

P. (Winterse wandelreis vanuit een klooster, januari 2024)

Wat heb je ongelooflijk snel en mooi verslag van ons wandelweekend gemaakt en naar ons toegestuurd. Ik heb het gedeeld met mijn dierbaren. Ze waren jaloers op wat we allemaal hebben gezien en meegemaakt.
En zo was het. Heel veel mooie indrukken in een relatief korte tijd met een fijne groep en prachtig wandelweer.  Irene, jouw positivisme en je mensgerichtheid voelden warm. En je rustige manier van begeleiden staat als een huis. Dank!!!
F. (wandelreis vanuit abdij Bovendonk, oktober 2023)

Het was  een heerlijke reis met super terugblik.
Er is een typische Irene sfeer, oog voor iedereen. Bourgondische inslag met welkomstaart, etappedrankje, lekker ( vega) eten en ruim wijn!
De wandelingen waren prima te doen en erg afwisselend.
Ingmar is een rustige wandelbegeleider, hield goed rekening met de wensen van de groep en ook de opwarm oefeningen extra prettig.
Het eten van Pippin was heerlijk, knap dat ze dat in zo’n karretje kunnen maken…
En nu aan het nagenieten!!!
Ida (Camino st. Odulphus, juli 2023)

Mooi om je verslag te lezen, met alle beelden erbij. Dat brengt mij weer even terug in het pelgrimsgevoel, de groep en de omgeving. We hebben ‘t goed gehad! De begeleiding door jou was helemaal top, alle respect voor hoe jij met alles omgaat en de verdieping die je in korte tijd weet aan te boren in de groep! 

H. (Zomerse pelgrimsreis vanuit Nieuw Sion, Juli 2023)

Ik kijk met veel herinneringen terug op de vier intense wandeldagen. Ben enorm verwend door jou, Jaap en de andere wandelaars. Neem ook nu nog veel diepte en dankbaarheid mee.

Agnes (Zomerse pelgrimsreis vanuit Nieuw Sion, Juli 2023)

Het was weer een heerlijke reis.
Er is een typische Irene sfeer, oog voor iedereen.
Bourgondische inslag met welkomstaart, etappedrankje, lekker ( vega) eten en ruim wijn!

De wandelingen waren prima te doen, afwisselend en geen geheu… Heerlijk foto’s kunnen maken!

Ingmar was n rustige wandelbegeleider, hield goed rekening met de wensen van de groep, erg prettig!
Ida (Camino St. Odulphus, juli 2023)

Het waren bijzonder mooie en waardevolle dagen voor mij in Huijbergen.

De ontvangst in Bergen op Zoom, op het terras, in de zon, met koffie en taart, vond ik zo leuk!
Het “rondje” dat je daar hield, nuttig. Dat mensen zich konden uitspreken, dat ze tegen het groepsgebeuren opzagen, bang er niet bij te zullen horen, was ook voor de deelnemers die er niet tegen opzagen (ik zelf) goede informatie. Het bleek een fantastisch fijne groep te zijn.
Van alles heb ik genoten.

H. (Lopend stilstaan bij de Huijberg, juni 2023)

Zelfs al heb ik nog niet alles uitgepakt, kan ik alleen maar Willemien, de leefgemeenschap in Huijbergen (in brede zin!) en jezelf, maar ook elkeen van de groep loven en bedanken ! Van in het begin had je respect voorop gezet, en dat is er diepgaand ook uitgekomen.  Ik heb er ruimte (bij iedereen en alles) mogen ontmoeten : wat een luxe !! Daar leef ik van.

Annick (Lopend stilstaan bij de Huijberg, juni 2023)

Ik heb een heel goed weekend gehad in Schoorl
De informatie die je van te voor krijgt is super duidelijk en volledig
De wandelingen waren prachtig. Hele mooie natuur wat ik meer als een wonder ervaarde dan de mirakelen ☺
De begeleiding heb ik als bijzonder prettig ervaren. Of het nu om pijnlijke voeten ging of het welbevinden van iedereen , heel zorgvuldig en betrokken was dat.
Ik zou OpStap met Irene  iedereen aanraden.
T. (De Mirakelen van Schoorl, april 2023)

Wat ik intens heb ervaren zijn de vogelgeluiden. Zo mooi. Vooral in omgeving van Dopersduin. En de ervaring – mede dankzij jouw interventies – dat er zo snel al een groepsgevoel is ontstaan. Als individu ben ik gekomen en als groepslid weer vertrokken. En dat in enkele dagen.

Lieve Irene, ik vond dit een heerlijk weekend. Het zorgde ervoor dat ik er nog vaak aan zal terugdenken. Het was kort maar de kwaliteit was heel hoog.

B. (De Mirakelen van Schoorl, april 2023)

Ik heb vorige week weer een heerlijk weekend gehad. Ik wist van tevoren dat het een ontzorgde tijd zou worden, want ik was al eens eerder met je mee. Even niets hoeven regelen is heerlijk voor mij. ‘Gewoon achter Irene aanlopen’, vertel ik mijn familie en vrienden. Jij bent een verbinder, ik vind dat heel fijn. De eenvoud van het klooster was pasend en prima, de groep voelde direct goed. Tot volgend jaar!

Nelleke (Mini-pelgrimage vanuit een klooster, maart 2023)

Fijn dat het een kleine groep was. Dat is voor mij  wel een belangrijk aspect. Het verblijf in het klooster was ook helemaal prima. Ik was heel blij met mijn kamer met eigen douche en toilet. De maaltijden waren echt heel lekker. De begeleiding was perfect, waardoor ik deze dagen als zorgeloos heb kunnen ervaren. Ik vond het ook heel fijn dat we zo af en toe een appje kregen met de belangrijkste tijden voor die dag. Dat geeft houvast en voorkomt stress. Verder vond ik het in deze groep heel fijn dat ik, als ik dat wilde, alleen kon lopen en als ik gezelschap wilde dat ook heel gemakkelijk ging. Kortom; een perfect wandelweekend!

Ria (Mini-pelgrimage vanuit een klooster, maart 2023)

De wandeltocht was heerlijk, hier en daar een plagerijtje, een serieuze noot maar vooral veel gelachen. Jij bent geboren te organiseren en en te ont-zorgen, duidelijk en doortastend.
Tineke (Mini-pelgrimage vanuit een klooster, maart 2023)

Het waren twee heerlijke dagen met een enthousiaste begeleider die veel gezelligheid meebracht. Een mooie wandeling, een mooie groep mensen.
Nodigt alleen maar uit om vaker mee te gaan met jullie.
Dank voor de adviezen en voor de warmte
Loes (Christoffelpad, maart 2023)

Heb volop genoten van het weekend in Huissen. De wandelingen, verblijf en de medewandelaars waren heel fijn. Het klopte. Door de rust in de groep voelde het heel snel vertrouwd ook mede door jou woorden en adviezen tijdens de introductie. 

El (Mini-pelgrimage vanuit een klooster, januari 2023)

Voor mij was het de eerste keer om met een onbekende, georganiseerde wandeling mee te lopen.
Ik heb alles als positief ervaren en voelde mij zeer welkom. Dat begon al bij de start, jullie stonden buiten op ons te wachten, gaf me een goed gevoel.
Ook het avondprogramma was fijn, de verhalen, de gesprekken….
Wat ik als zeer positief ervaarde was : “ zorg voor jezelf” een mooiere opdracht kon je ons niet geven. Tot ziens!!
L. (Mini-pelgrimage vanuit een klooster, januari 2023)

Toen ik op jouw site kwam heb ik geen moment getwijfeld om mij op te geven . Dat voelde goed ,dat was precies wat ik zocht. Spiritueel wandelen zonder te overdrijven, En dat was wat ik heb ervaren, door de groep, het gastenhuis, jouw begeleiding, de wandelingen…Je bent een heel lief en bijzonder mens. Ik ga zeker vaker me. Tot ziens!

Trees (Lopend stilstaan bij de Huijberg, oktober 2022)

Met plezier denk ik terug aan deze wandel vakantie. 🙂
Ik vind dat je het PERFECT hebt georganiseerd.
De balans tussen activiteit/rust waar je voor waakt doe je goed en met gevoel.
Ook attent dat bijv. vanuit Kalmthout toch even met auto oppikken zodat we niet nog uurtje moeten lopen langs weg en toch al door zand wat pittige wandeling is daar tekenend voor.
Jur (Lopend stilstaan bij de Huijberg, oktober 2022)

Soms heb ik van die wandelingen dat ik weer helemaal tot rust kom en er een speciaal gevoel aan over houd en dit was er zo eentje.

Dank je weer voor de geweldige ervaring.

Marjo (Lopend stilstaan bij De Huijberg, oktober 2022)

Mijn droom, een Camino lopen. Mijn droom is in de afgelopen weken werkelijkheid geworden. Een prachtige, vrrijkende en onvergetelijke ervaring. Niet in het minst door jouw enthousiaste inbreng en begeleiden. Veel dank daarvoor!

Nicole (Camino Portugues oktober 2022)

Ik ben nog eens rustig aan het nagenieten van alle indrukken en ervaringen. Ik kijk met heel veel plezier op onze wandelreis terug. Het was voor mij de 1e keer, dat ik mee deed aan een meerdaagse wandelreis in groepsverband en dat is heel goed bevallen. Ik hoop, dat in de toekomst nog een keer te kunnen doen. 

Catharina (Hadrians'Wall augustus 2022)

Het was een fijne reis,ik heb er van genoten.
Graag wil ik de pelgrimstocht van de Camino lopen.
Eerst goed voorbereiden en dan meld ik me aan.
Hanneke (juli 2022, Vanuit Abdij Nieuw Sion)

Hoi Irene, De reis en jouw begeleiidng in een paar trefwoorden: relaxed, zeer zorgvuldig, heldere communicatie, betrokken, humor.

Fijn dat er nergens druk stond op de wandelingen.
– Eugenie was top
Irene, je brengt mensen dichterbij zichzelf. Ik heb het zelf ervaren en zag het ook bij anderen. Dank!
Marlies (juli 2022, Vanuit Abdij Nieuw Sion)

Ik heb het hele weekend genoten. De wandelingen waren prachtig en niet te zwaar. Ook de avonden waren fijn, nog even met wat mensen bij elkaar zitten en goede gesprekken voeren.
Al met  al een fantastisch weekend, zeker voor herhaling vatbaar. Maar dat hebben we al geregeld.
Nogmaals veel dank  voor het fijne weekend.
Vincent (Walk of Wisdom, juni 2022)

Ik kan alleen maar positief zijn over alle aspecten!

Jij stelt iedereen op z`n gemak waardoor er meteen een goede sfeer kwam en bleef.

Super bedankt en ik ga zeker nog eens mee.

Willemijn (Walk of Wisdom, juni 2022)

Wat heb ik genoten van deze bijzondere reis. En wat ben ik trots op mezelf dat ik het gedaan heb.
Eigenlijk kan ik geen negatieve punten bedenken. Alles was subliem geregeld. De hotels, het restaurant, en waar het niet geregeld was kwamen we er als groep wel uit.
En dan die Joost. Wat een gouden greep van jou om hem als jou vervanger te vragen. Altijd vrolijk, attent, hartelijk. Een hele toffe gast.
Dus ik wil je bedanken voor een ongelooflijke mooie ervaring, waarin het vertrouwen in mezelf is overtroffen, ontzettend mooie mensen heb ontmoet en een prachtig landschap heb doorkruist. Ik ben verliefd geworden op Engeland.
Marjan (Hadrians' Wall, juni 2022)

Vanuit Porto naar Santiago gelopen. Mooie momenten beleefd met de andere wandelaars in onze groep. Veel gezien, afwisselend landschap. We zijn door prachtige dorpjes en stadjes gelopen. Onze reisleidster Irene heeft ons zeer goed begeleid. Het was een prachtige reis.
Ingrid (Camino Portugues, mei 2022)

Dank je wel voor je persoonlijke, vakkundige, zorgzame en humorclle begeleiding van de Caminoreis april/mei 2022. Je hebt mij op een betrokken en prettige manier kennis laten maken mert de Camino. Een herinneriung voor het leven. 
Mirjam (Camino Portugues, mei 2022)

Ik heb genoten van de vier dagen lopen. Naar mijn mening is alles vlekkeloos verlopen, het wandelen, overnachting en begeleiding. De omgeving, de mensen en het zonder druk lopen smaakt naar meer. 
Graag tot ziens.
Anita (mei 2022)

Via Coriovallum

Allereerst wil ik zeggen dat ik een geweldige vakantie heb gehad! Het was voor het eerst dat ik mee ging met een wandelreis en voor het eerst dat ik 4 dagen achter elkaar ging lopen maar het is mij 100% meegevallen.  Dus het smaakt naar meer! Volgende keer een grotere uitdaging! Jammer dat jouw reizen zo snel vol zitten. Dus misschien moet ik maar snel voor volgend jaar iets plannen!
Janita

April 2022

Weer thuis en jammer genoeg weer grotendeels in mijn oude ritme. Maar wat heb ik genoten van deze wandelreis!
Of ik deze reis zou aanbevelen? Ja zeker! Het was een unieke ervaring om dit mee te mogen maken. (Walk of Wsidom)
Annet

April 2022

Mijn beleving en herinneringen aan de WoW-reis met OpStap met Irene, mede ook door de bevlogen inzet van Christina, hebben een diepe indruk op me achtergelaten.
Trees

April 2022

Hartelijk dank voor de wandeling van deze dag Irene. Mooi weer, een prachtige route en een begeleiding om je vingers bij af te likken..
Jacob

Februari 2022

Een prachtige dag en wat heb ik genoten. Wat ook weer zo heerlijk was, dat de horeca weer open was voor een lekker warm kopje koffie in een restaurant! Bedankt maar weer Irene hoor, voor de altijd goede begeleiding èn de mooie wandeling!  Ik werd er helemaal blij en gelukkig van.
Liza

Februari 2022

Wat een leuk wandeljaar was 2021. De wandelingen met OpStap met Irene waren daarin wel het hoogtepunt. Ik heb genoten van de mooie tochten, de leuke mensen en het lekkere eten. Rode draad daarin was jouw begelieidng, zorgvuldig, respectvol en een gezonde dosis humor. DANK DAARVOOR.
Kiki

December 2021

Irene het was een prachtige pelgrimsreis en jij maakte het echt bijzonder. Ik zeg: de slagroom op de taart. Bedankt!
Ria

juli 2021

Ik ben heel blij deze tocht meegelopen te
hebben. Het was een ontdekkingsreis naar een diepere
laag ik mezelf. Want in de stiltes valt veel te ontdekken
in mezelf maar ook in de natuur. Een mooiere plek kan
ik me niet bedenken.
Veel dank aan jou dat je dit hebt mogelijk gemaakt samen
met Christina om mij en medewandelaars kennis te laten
maken met deze geweldige WOW wandel3daagse.
Trees

November 2021

Lieve Irene, 
Genoten van je enthousaisme, kracht, zorg en activeer-modus en van je super- uitgestippelde dagen. Fijn om deze dagen en ook op st. Jacobsdag samen een stukje van het leven te hebben mogen delen. 
Astrid

Juli 2021

Dank je wel voor dit weekend. Al was je er niet bij, jij hebt dit wel georganiseerd. Ik heb het zelf als een heel fijn weekend ervaren, waarin ik de ruimte kreeg lekker mezelf te zijn.

Heerlijk gewandeld in een mooie omgeving, fijne mensen en lekker gegeten en geslapen. Yvonne was een fijne gids, die iedereen in zijn waarde laat en stimuleert, geweldig!

 Dit weekend stimuleert om meer pelgrims wandelingen te gaan ondernemen.

Nicole

Oktober 2021

Dank voor het prachtige weekend langs het Christoffelpad. Alles was tot in de puntjes georganiseerd, het was een fijne groep en ik heb genoten van het weer en van de gesprekken. Yvonne is een prima begeleider. Ze heeft aandacht voor ieder en is helder en flexibel in haar begeleiding. 
Elly

oktober 2021

Onvoorstelbaar jouw energie die zo heerlijk is. Danks voor zooooooo veel. Je bent goud waard.
Gerrie

Juli 2021

Wat wat het weer een feestje om met jou op stap te zijn. Ik kijk uit naar de volgende pelgrimstocht.
Els

juli 2021

Irene dank je wel voor je natuurlijke manier van leiden waarbij je tegelijkertijd naast ons loopt. Heel inspirerend.
Wilma (april 2021)

Hallo Irene,
Wat een heerlijke wandeldag was het gisteren weer, ondanks de warmte.
tiengemeten was ook zo puur, mede omdat er zó weinig mensen waren. Soms leek het een beetje op drooggevallen Wad en ook op Texel. Mooi was ook de bloeiende dijk vol margrieten en de bloesem van de bramenstruiken enz.
Deze wandeling zullen we ook altijd blijven herinneren, dat het zo warm was. De beleving echter was er niet minder om!
Ik heb weer een mooi onbekend stukje Nederland mogen ontdekken en ervaren Irene.
Nogmaals bedankt hoor.
Liza (juni 2021)

Het was weer een heerlijk en goed verzorgd weekend. Dank!
Marjo (april 2021)

Ik heb een heerlijk wandelweekend gehad. De routes van de Walk of Wisdom waren alle drie prachtig. Je had het prima georganiseerd, het liep op rolletjes. Ik vond het fijn dat je gewoon al lopend een waardevol gesprek kon voeren met iemand. Maar ook dat dat niet per se moest. Dat het mocht gaan zoals het ging.
Lia (september 2020)

Voor mij was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ik met je op stap ben geweest, heb genoten, ontzettend bedankt Irene.
Joke (februari 2020)

Bedankt Irene het was tot in de puntjes goed verzorgd , ik heb genoten
Tineke (februari 2020)

Ik heb een ontzettend leuke dag gehad! Mooie omgeving, toch nog mooi weer, heel leuke groep mensen en een heel leuke reisleidster! Waarvoor dank! I

Was top Irene!

Andries (februari 2020)

Wat een heerlijke dagen waren het, alles was perfect het weer de wandelingen de overnachtingen het eten .
Bedankt voor jou goede organisatie van deze mooie dagen waar ik heerlijk op terug kan kijken .
Ik ga zeker nog eens mee !!!

Christie (februari 2020)

Ik ben met de Caminoreis mee gegaan van 27 sept. t\m 11 okt 2019. De camino Ingles. Ik heb het als een hele fijne vakantie ervaren. De groep was een goede mix. We konden het heel goed met elkaar vinden, de reisbegeleidster Irene Kapinga heeft zich enorm voor ons ingezet. Ik ben vol lof over Irene, mede door haar inzet vond ik de reis zeer geslaagd. De overnachtingen in de hostels en pensions waren ook goed, de wandelingen waren goed te doen. Ik zou zeggen: wandelen met Irene en Loopend Vuurtje zou ik zo weer doen.

Inge

Een heerlijk wandelweekend gehad opstap met Irene Kapinga. Genieten, grenzen verleggen, mooie ontmoetingen, verbinding durven aangaan, het leven voelen.

Tiny

Prima organisatie en altijd leuke wandelingen!

Peter

Heerlijk er op uit en je hoofd leeg lopen met een groep pelgrims waar je altijd welkom bent en die je respecteren om wie je bent. Anders kijken naar zaken door de vele gesprekken en het elkaar vrijlaten om in je eigen tempo het pad te lopen. Goed georganiseerd en je nergens zorgen over te hoeven maken… Een aanrader !!!

Caroline

Was voor mij voor het eerst dat ik meegelopen heb in een groep. Ik voelde mij al snel als een vis in het water. Alles was goed georganiseerd en verliep naar wens. Prachtige wandelingen met alleen maar mooie mensen die je in je waarden laten. Bedankt voor deze ervaring!

Marijke

Lieve Irene, wat is het een feest om met jou op pad te gaan. Lekker relax wandelen op eigen tempo sprak mij zeer aan. Daar was ruimte voor om je grenzen te verleggen. En dat heb ik zeker gedaan. Alles was in de puntjes georganiseerd. Dankjewel voor de 4 mooie dagen.
Lalita (februari 2020)

Dankjewel Irene, het was weer een echte Opstap met Irene wandeling. Het was een mooie tocht met veel bedevaart plekken waarvan ik, ook al woon ik hier al jaren, geen weet had. Onze tocht bij onze prachtige Sint Jan op terrasje met etappe drankje en uiteraard de enige echte BoscheBol van Jan de Groot.

Nelly

Ik heb heel veel plezier beleefd op alle etappes van het Pelgrimspad, de dagetappes maar ook zeker aan de weekenden. Alles was goed voorbereid, maar wanneer het nodig is ook heel veel flexibiliteit. Samen met anderen enthousiaste, mooie mensen het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht gelopen. En nu weer verder op andere paden!!

Marja

Irene zelf…..😉 een pracht vrouw met zo een groot hart voor wandelen en de wandelaars. Het wandel “virus” weet ze uitstekend over te brengen.

Mieke (In balans op weg)

Er is aandacht voor iedereen, als nieuwkomer wordt je meteen betrokken. Voor de mooiste plekken tijdens de wandeling, wordt tijd gemaakt, zodat je optimaal kunt genieten, onthaasten gedurende de wandeling, en uiteraard een plekje om de innerlijke mens tevreden te houden. Kortom, je ervaart een vakantiegevoel in een wandelweekend! Doen!!!

Astrid

Voor het eerst gewandeld met Irene. Zij heeft echt organisatietalent, alles was in de puntjes geregeld en buiten dat is het een gezellig iemand, niets is haar teveel.

Lalita

Mijn 1ste Camino was een bijzondere, geweldige mooie ervaring! Mooie wandelingen langs de kust, door bossen en genoten van de mooie vergezichten. Wat me het meest geraakt heeft is het geweldige gevoel van eenheid in de groep en tevens voldoende ruimte voor jezelf. Dit alles onder de bezielende leiding van Irene Kapinga

Nico (Loopend Vuurtje)

Ik heb al mogen genieten van wat dagwandelingen en ook al wat weekenden. goed verzorgd. goede informatie. niets moet alles…… ik ga graag mee. kijk alweer uit naar de volgende x. zeker een aanrader.

Ilona

Het is heerlijk om te wandelen en niet alles zelf hoeft te regelen. Het is vooral heel gezellig en uitdagend om steeds met wisselende deelnemers te wandelen. De gesprekken onderweg zijn boeiend en ik vind het super leuk om te zien dat we ongemerkt allemaal begrijpen dat wandelen je vrij maakt. Je kunt tenslotte zelf kiezen om mee te gaan en in een groep te wandelen. Absoluut een aanrader om eens uit te proberen.

Joke

Bedankt voor je alternatieve routes, de gesprekjes tijdens het roken, de informatie vooraf en voor je hulp waar nodig. Maar voral bedankt voor je enthousiasme en voor je toewijding aan de groep.

Maarten

Dank Irene! Fijne dag gehad, leuk gezelschap en heel prettig gelopen. En ik kan ook nog eens 25 km aan mijn teller toevoegen.

Ruud

Het is fijn om met Irene onderweg te zijn. Ze geeft iedereen persoonlijke aandacht in de vorm van een (wandelend) gesprek bijvoorbeeld. Ze organiseert goed en overlegt met de groep bijv inzake pauzemomenten. .geeft aan dat n ieder zijn of haar stiltemomenten moet pakken indien gewenst.. Ze rekent met ieders tempo en gemak of ongemak maar gaat er wel vanuit dat je 4 km per uur kunt lopen als er geen onvoorziene omstandigheden tijdens t wandelen zijn. De overnachtingen en eetmomenten tot en met lunchpakket zijn van goede omvang en keuze. Ze bereidt iedere wandeling goed voor en ze luistert graag naar je tips. Ikzelf heb diverse losse etappes van de WOW met haar gelopen en een goed verzorgde wandel 2 daagse door de Kalmthoutse heide. Een feestje… ik kijk uit naar een volgende wandeling met Irene en de vele leuke bekende en nieuwe wandelaars die met haar mee op pad gaan.

Miranda

Wat ontzettend fijn dat jij onze gids was! Met humor, met kennis, met (levens)ervaring. Je liet ons ruimte en was er altijd als dat nodig was. Heel erg bedankt!! Ook voor je luisterend oor en voor je meters tape. Ik had niemand anders als gids willen hebben.

Judith

Irene, je bent een topper. Je had alles goed georganiseerd van het begin tot het eind en je medische zorg (welke ik helaas nodig had onderweg) was voortreffelijk.) Kortom het was enorm fijn om met je mee te mogen dit weekend. Ga zo door, bij jou voelt een mens zich rustig en veilig onderweg Dikke knuf van mij voor alles.’

Jannie

Op pad (zijn) met Irene is een mooie ervaring. Enthousiast en met oog voor alle deelnemers. Zij maakt van lopen een feestje.

Victor

Voor mij was het een soort thuis komen en me thuis voelen. De zorg voor elkaar elkaar ruimte geven om er te mogen zijn ik ben er een beetje stil van.

L.

Ik ben voor de eerste keer met Irene een 3 daagse weggeweest. De organisatie was geweldig je hoefde werkelijk alleen maar te wandelen, eten en te slapen de rest werd keurig verzorgd. Ook een glutenallergie was geen probleem. Het was vooral heel gezellig, hele mooie wandelingen gemaakt en de groep was geweldig. Er werd regelmatig gestopt voor een pauze en het tempo was goed te doen. Maastricht is een prachtig gebied om te oefenen in heuvel gebied. Irene is een geweldig aardig en sociaal mens, ik ga zeker nog vaker met Irene op pad.

Karin

Het was een mooi weekend! Voor mij, gewend zijn om meestal de dingen in mijn eentje te ondernemen, was het fijn om samen met min of meer gelijkgestemden te zijn. een leuke groep…

Jouw manier van aanpak en begeleiden is wat mij betreft helemaal goed. je hebt de zaken goed geregeld, geeft duidelijke informatie, zorgt ervoor dat je er bent, pakt de dingen aan en tegelijkertijd ga je op in het geheel. dat vind ik prettig.

Aike

Voor mij was het een geweldig en heel fijn weekend. Ik hoop dat je dit nog jaren wil blijven doen.

Ik heb vriendschappen gesloten en ben veel tot de ontdekking gekomen. Het weekend was hartverwarmend. Fijn dat je bij sommige discussies een andere wending kon geven, afleiden en positiviteit. Super.

Astrid

Bedankt Irene voor het wegwijs maken op deze mooie ‘reis’ van mijn leven.

Trudy

Wat een heerlijk weekend met Irene. Een topper in begeleiden van groepen, waar iedereen zichzelf mag zijn. Dank je wel voor deze mooie ervaring op mijn eerste weekend

Helga

Irene heeft een heerlijk weekend georganiseerd waarin ik meeliep. Voor het eerst in een groep gelopen, het was eerst even onwennig, maar later prima! Aandachtvolle begeleiding door Irene, goede en duidelijke informatie, prima overnachting en top faciliteiten voor een lage prijs! En natuurlijk een prachtige route. Zeker voor herhaling vatbaar!

Marianne

Ik was het afgelopen weekend voor de derde keer met Irene onderweg. Alles is goed verzorgd en heb al weer voor de volgende wandeling ingeschreven. Het geeft een heel goed gevoel om samen te wandelen.

Ger

Ik heb genoten van de mooie wandelingen. Ik loop eigenlijk altijd solo, maar vond het een waardevolle ervaring om met een groep te lopen onder leiding van Irene. Juist de combinatie van samen lopen met de groep en daarnaast de vrijheid om ook een deel van de route op jezelf te kunnen lopen, vond ik het heel prettig.

Christa

Hoe gaat dit uitpakken (In een groep waarvan 10 vrouwen en ik als enige man op stap 4 dagen lang) was mijn vraag toen ik in Maastricht aankwam voor een 4 daags pelgrimsweekend in Limburg en België.
Als ik dit weekend ga evalueren voor mijzelf:
Heb grenzen verlegd, slapen op een 4 persoons-kamer met 2 dames, in een stapelbed nooit gedacht dat ik dit zou doen.
Of ik dit weer zou doen? Ja!!
Alle 4 dagen een geweldig goed georganiseerde tocht wat betreft eten, o.a. lunchpakket, drinken, goed gesprek, ruimte voor jezelf en een goede nachtrust!
Het weer en de omgeving was gewoon geweldig, ik heb genoten van de natuur die was gewoon geweldig, de uitleg van Irene over de bestemmingen / historie  waar we heen zouden gaan lopen, en de beloning in de vorm van een drankje  op het eind van de tocht.
Richard (februari 2020)

Voor het eerst meegewandeld met de door Irene georganiseerde WOW Pelgrims-2-daagse.
Mooie mensen ontmoet, fijne gesprekken gevoerd, ontspannen gewandeld door mooi Nederland, bedje was bij wijze van spreken gespreid, het heerlijke eten stond klaar. Er was oog voor detail en het zijn de kleine dingen die het doen…
Alle elementen waren aanwezig om helemaal te kunnen ontspannen, alles los te laten en om samen op pad te gaan.

Aleida

Van 11-13 januari 2019 ging ik “op stap met Irene” . Als voorbereiding op het “echte” werk (Camino naar Santiago) heb ik tijdens dit weekend mijn 1e pelgrimservaring opgedaan. We liepen een deel vd Jacobsroute van Ossendrecht naar Antwerpen.
Het was nat en koud maar wat een fijne groep mensen met wie ik dit hebben kunnen delen! Het was bijzonder om het “pelgrim zijn” te ervaren,de mooie ontmoetingen,verhalen en spontane uitnodigingen. De eerste stempels in mijn pelgrimspas en in Antwerpen in de Jacobskerk,mijn naam mogen bijschrijven in het pelgrims register. Dank aan mijn medereisgenoten en aan Irene voor de prima organisatie ervan!

Els

Gefeliciteerd met jouw top site. Helemaal jij, open, duidelijk, overzichtelijk, vrolijke frisheid. Je bezielende leiding heeft op mij een zeer positief effect. Het is niet moeilijk jezelf te zijn tijdens het volgen van het pad. Voelt als een eer om jou te mogen zien groeien naar dit indrukwekkend resultaat. Loop graag mee en hopelijk kan ik nog vele malen met je op pad.

Nelly

Bedankt voor de mooie reis die ik onder jouw fijne begeleiding mocht maken. Zonder de gesprekken en de humor wat het niet zo’n speciale reis geworden.

Annemiek

Prachtige wandelingen in goed gezelschap
En eventueel overnachten in goede en mooie onderkomens

Herman

Heel fijn om met Irene op stap te gaan. Haar enthousiasme voor het wandelen is aanstekelijk en inspirerend. Door mee te lopen met de door haar uitgezochte prachtige routes ervaar ik nog steeds op Camino te zijn en blijf ik letterlijk en figuurlijk stappen zetten. Merci, Irene, dat jij er bent!

Monique

Het was een meer dan mooie ervaring. Samen zo intens door gesprekken of juist door niets te zeggen de weg naar Pasen beleven en letterlijk doormaken. Vanaf de start tot aan het einde was het thema ‘Lopen met Passie’ een rode draad. In een woord: fantastisch! Dank je wel! 

En daarbij: van tevoren en tijdens heb je alles tip top geregeld en je neemt echt de leiding in moeilijke situaties. 

Ronneke

Pin It on Pinterest

Share This