Ervaringen van wandelaars

‘Een pad ontstaat door er op te lopen.’
Irene het was een prachtige pelgrimsreis en jij maakte het echt bijzonder. Ik zeg: de slagroom op de taart. Bedankt!
Ria

juli 2021

Lieve Irene, 
Genoten van je enthousaisme, kracht, zorg en activeer-modus en van je super- uitgestippelde dagen. Fijn om deze dagen en ook op st. Jacobsdag samen een stukje van het leven te hebben mogen delen. 
Astrid

Juli 2021

Onvoorstelbaar jouw energie die zo heerlijk is. Danks voor zooooooo veel. Je bent goud waard.
Gerrie

Juli 2021

Wat wat het weer een feestje om met jou op stap te zijn. Ik kijk uit naar de volgende pelgrimstocht.
Els

juli 2021

Irene dank je wel voor je natuurlijke manier van leiden waarbij je tegelijkertijd naast ons loopt. Heel inspirerend.
Wilma (april 2021)

Hallo Irene,
Wat een heerlijke wandeldag was het gisteren weer, ondanks de warmte.
tiengemeten was ook zo puur, mede omdat er zó weinig mensen waren. Soms leek het een beetje op drooggevallen Wad en ook op Texel. Mooi was ook de bloeiende dijk vol margrieten en de bloesem van de bramenstruiken enz.
Deze wandeling zullen we ook altijd blijven herinneren, dat het zo warm was. De beleving echter was er niet minder om!
Ik heb weer een mooi onbekend stukje Nederland mogen ontdekken en ervaren Irene.
Nogmaals bedankt hoor.
Liza (juni 2021)

Het was weer een heerlijk en goed verzorgd weekend. Dank!
Marjo (april 2021)

Ik heb een heerlijk wandelweekend gehad. De routes van de Walk of Wisdom waren alle drie prachtig. Je had het prima georganiseerd, het liep op rolletjes. Ik vond het fijn dat je gewoon al lopend een waardevol gesprek kon voeren met iemand. Maar ook dat dat niet per se moest. Dat het mocht gaan zoals het ging.
Lia (september 2020)

Voor mij was dit de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat ik met je op stap ben geweest, heb genoten, ontzettend bedankt Irene.
Joke (februari 2020)

Bedankt Irene het was tot in de puntjes goed verzorgd , ik heb genoten
Tineke (februari 2020)

Hoe gaat dit uitpakken (In een groep waarvan 10 vrouwen en ik als enige man op stap 4 dagen lang) was mijn vraag toen ik in Maastricht aankwam voor een 4 daags pelgrimsweekend in Limburg en België.
Als ik dit weekend ga evalueren voor mijzelf:
Heb grenzen verlegd, slapen op een 4 persoons-kamer met 2 dames, in een stapelbed nooit gedacht dat ik dit zou doen.
Of ik dit weer zou doen? Ja!!
Alle 4 dagen een geweldig goed georganiseerde tocht wat betreft eten, o.a. lunchpakket, drinken, goed gesprek, ruimte voor jezelf en een goede nachtrust!
Het weer en de omgeving was gewoon geweldig, ik heb genoten van de natuur die was gewoon geweldig, de uitleg van Irene over de bestemmingen / historie  waar we heen zouden gaan lopen, en de beloning in de vorm van een drankje  op het eind van de tocht.
Richard (februari 2020)

Ik heb een ontzettend leuke dag gehad! Mooie omgeving, toch nog mooi weer, heel leuke groep mensen en een heel leuke reisleidster! Waarvoor dank! I

Was top Irene!

Andries (februari 2020)

Wat een heerlijke dagen waren het, alles was perfect het weer de wandelingen de overnachtingen het eten .
Bedankt voor jou goede organisatie van deze mooie dagen waar ik heerlijk op terug kan kijken .
Ik ga zeker nog eens mee !!!

Christie (februari 2020)

Ik ben met de Caminoreis mee gegaan van 27 sept. t\m 11 okt 2019. De camino Ingles. Ik heb het als een hele fijne vakantie ervaren. De groep was een goede mix. We konden het heel goed met elkaar vinden, de reisbegeleidster Irene Kapinga heeft zich enorm voor ons ingezet. Ik ben vol lof over Irene, mede door haar inzet vond ik de reis zeer geslaagd. De overnachtingen in de hostels en pensions waren ook goed, de wandelingen waren goed te doen. Ik zou zeggen: wandelen met Irene en Loopend Vuurtje zou ik zo weer doen.

Inge

Een heerlijk wandelweekend gehad opstap met Irene Kapinga. Genieten, grenzen verleggen, mooie ontmoetingen, verbinding durven aangaan, het leven voelen.

Tiny

Het was een meer dan mooie ervaring. Samen zo intens door gesprekken of juist door niets te zeggen de weg naar Pasen beleven en letterlijk doormaken. Vanaf de start tot aan het einde was het thema ‘Lopen met Passie’ een rode draad. In een woord: fantastisch! Dank je wel! 

En daarbij: van tevoren en tijdens heb je alles tip top geregeld en je neemt echt de leiding in moeilijke situaties. 

Ronneke

Irene, je bent een topper. Je had alles goed georganiseerd van het begin tot het eind en je medische zorg (welke ik helaas nodig had onderweg) was voortreffelijk.) Kortom het was enorm fijn om met je mee te mogen dit weekend. Ga zo door, bij jou voelt een mens zich rustig en veilig onderweg Dikke knuf van mij voor alles.’

Jannie

Prima organisatie en altijd leuke wandelingen!

Peter

Heerlijk er op uit en je hoofd leeg lopen met een groep pelgrims waar je altijd welkom bent en die je respecteren om wie je bent. Anders kijken naar zaken door de vele gesprekken en het elkaar vrijlaten om in je eigen tempo het pad te lopen. Goed georganiseerd en je nergens zorgen over te hoeven maken… Een aanrader !!!

Caroline

Was voor mij voor het eerst dat ik meegelopen heb in een groep. Ik voelde mij al snel als een vis in het water. Alles was goed georganiseerd en verliep naar wens. Prachtige wandelingen met alleen maar mooie mensen die je in je waarden laten. Bedankt voor deze ervaring!

Marijke

Lieve Irene, wat is het een feest om met jou op pad te gaan. Lekker relax wandelen op eigen tempo sprak mij zeer aan. Daar was ruimte voor om je grenzen te verleggen. En dat heb ik zeker gedaan. Alles was in de puntjes georganiseerd. Dankjewel voor de 4 mooie dagen.
Lalita (februari 2020)

Dankjewel Irene, het was weer een echte Opstap met Irene wandeling. Het was een mooie tocht met veel bedevaart plekken waarvan ik, ook al woon ik hier al jaren, geen weet had. Onze tocht bij onze prachtige Sint Jan op terrasje met etappe drankje en uiteraard de enige echte BoscheBol van Jan de Groot.

Nelly

Ik heb heel veel plezier beleefd op alle etappes van het Pelgrimspad, de dagetappes maar ook zeker aan de weekenden. Alles was goed voorbereid, maar wanneer het nodig is ook heel veel flexibiliteit. Samen met anderen enthousiaste, mooie mensen het Pelgrimspad van Amsterdam naar Maastricht gelopen. En nu weer verder op andere paden!!

Marja

Irene zelf…..😉 een pracht vrouw met zo een groot hart voor wandelen en de wandelaars. Het wandel “virus” weet ze uitstekend over te brengen.

Mieke (In balans op weg)

Er is aandacht voor iedereen, als nieuwkomer wordt je meteen betrokken. Voor de mooiste plekken tijdens de wandeling, wordt tijd gemaakt, zodat je optimaal kunt genieten, onthaasten gedurende de wandeling, en uiteraard een plekje om de innerlijke mens tevreden te houden. Kortom, je ervaart een vakantiegevoel in een wandelweekend! Doen!!!

Astrid

Voor het eerst gewandeld met Irene. Zij heeft echt organisatietalent, alles was in de puntjes geregeld en buiten dat is het een gezellig iemand, niets is haar teveel.

Lalita

Mijn 1ste Camino was een bijzondere, geweldige mooie ervaring! Mooie wandelingen langs de kust, door bossen en genoten van de mooie vergezichten. Wat me het meest geraakt heeft is het geweldige gevoel van eenheid in de groep en tevens voldoende ruimte voor jezelf. Dit alles onder de bezielende leiding van Irene Kapinga

Nico (Loopend Vuurtje)

Ik heb al mogen genieten van wat dagwandelingen en ook al wat weekenden. goed verzorgd. goede informatie. niets moet alles…… ik ga graag mee. kijk alweer uit naar de volgende x. zeker een aanrader.

Ilona

Het is heerlijk om te wandelen en niet alles zelf hoeft te regelen. Het is vooral heel gezellig en uitdagend om steeds met wisselende deelnemers te wandelen. De gesprekken onderweg zijn boeiend en ik vind het super leuk om te zien dat we ongemerkt allemaal begrijpen dat wandelen je vrij maakt. Je kunt tenslotte zelf kiezen om mee te gaan en in een groep te wandelen. Absoluut een aanrader om eens uit te proberen.

Joke

Bedankt voor je alternatieve routes, de gesprekjes tijdens het roken, de informatie vooraf en voor je hulp waar nodig. Maar voral bedankt voor je enthousiasme en voor je toewijding aan de groep.

Maarten

Dank Irene! Fijne dag gehad, leuk gezelschap en heel prettig gelopen. En ik kan ook nog eens 25 km aan mijn teller toevoegen.

Ruud

Het is fijn om met Irene onderweg te zijn. Ze geeft iedereen persoonlijke aandacht in de vorm van een (wandelend) gesprek bijvoorbeeld. Ze organiseert goed en overlegt met de groep bijv inzake pauzemomenten. .geeft aan dat n ieder zijn of haar stiltemomenten moet pakken indien gewenst.. Ze rekent met ieders tempo en gemak of ongemak maar gaat er wel vanuit dat je 4 km per uur kunt lopen als er geen onvoorziene omstandigheden tijdens t wandelen zijn. De overnachtingen en eetmomenten tot en met lunchpakket zijn van goede omvang en keuze. Ze bereidt iedere wandeling goed voor en ze luistert graag naar je tips. Ikzelf heb diverse losse etappes van de WOW met haar gelopen en een goed verzorgde wandel 2 daagse door de Kalmthoutse heide. Een feestje… ik kijk uit naar een volgende wandeling met Irene en de vele leuke bekende en nieuwe wandelaars die met haar mee op pad gaan.

Miranda

Wat ontzettend fijn dat jij onze gids was! Met humor, met kennis, met (levens)ervaring. Je liet ons ruimte en was er altijd als dat nodig was. Heel erg bedankt!! Ook voor je luisterend oor en voor je meters tape. Ik had niemand anders als gids willen hebben.

Judith

Op pad (zijn) met Irene is een mooie ervaring. Enthousiast en met oog voor alle deelnemers. Zij maakt van lopen een feestje.

Victor

Voor mij was het een soort thuis komen en me thuis voelen. De zorg voor elkaar elkaar ruimte geven om er te mogen zijn ik ben er een beetje stil van.

L.

Ik ben voor de eerste keer met Irene een 3 daagse weggeweest. De organisatie was geweldig je hoefde werkelijk alleen maar te wandelen, eten en te slapen de rest werd keurig verzorgd. Ook een glutenallergie was geen probleem. Het was vooral heel gezellig, hele mooie wandelingen gemaakt en de groep was geweldig. Er werd regelmatig gestopt voor een pauze en het tempo was goed te doen. Maastricht is een prachtig gebied om te oefenen in heuvel gebied. Irene is een geweldig aardig en sociaal mens, ik ga zeker nog vaker met Irene op pad.

Karin

Het was een mooi weekend! Voor mij, gewend zijn om meestal de dingen in mijn eentje te ondernemen, was het fijn om samen met min of meer gelijkgestemden te zijn. een leuke groep…

Jouw manier van aanpak en begeleiden is wat mij betreft helemaal goed. je hebt de zaken goed geregeld, geeft duidelijke informatie, zorgt ervoor dat je er bent, pakt de dingen aan en tegelijkertijd ga je op in het geheel. dat vind ik prettig.

Aike

Voor mij was het een geweldig en heel fijn weekend. Ik hoop dat je dit nog jaren wil blijven doen.

Ik heb vriendschappen gesloten en ben veel tot de ontdekking gekomen. Het weekend was hartverwarmend. Fijn dat je bij sommige discussies een andere wending kon geven, afleiden en positiviteit. Super.

Astrid

Bedankt Irene voor het wegwijs maken op deze mooie ‘reis’ van mijn leven.

Trudy

Wat een heerlijk weekend met Irene. Een topper in begeleiden van groepen, waar iedereen zichzelf mag zijn. Dank je wel voor deze mooie ervaring op mijn eerste weekend

Helga

Irene heeft een heerlijk weekend georganiseerd waarin ik meeliep. Voor het eerst in een groep gelopen, het was eerst even onwennig, maar later prima! Aandachtvolle begeleiding door Irene, goede en duidelijke informatie, prima overnachting en top faciliteiten voor een lage prijs! En natuurlijk een prachtige route. Zeker voor herhaling vatbaar!

Marianne

Ik was het afgelopen weekend voor de derde keer met Irene onderweg. Alles is goed verzorgd en heb al weer voor de volgende wandeling ingeschreven. Het geeft een heel goed gevoel om samen te wandelen.

Ger

Ik heb genoten van de mooie wandelingen. Ik loop eigenlijk altijd solo, maar vond het een waardevolle ervaring om met een groep te lopen onder leiding van Irene. Juist de combinatie van samen lopen met de groep en daarnaast de vrijheid om ook een deel van de route op jezelf te kunnen lopen, vond ik het heel prettig.

Christa

Voor het eerst meegewandeld met de door Irene georganiseerde WOW Pelgrims-2-daagse.
Mooie mensen ontmoet, fijne gesprekken gevoerd, ontspannen gewandeld door mooi Nederland, bedje was bij wijze van spreken gespreid, het heerlijke eten stond klaar. Er was oog voor detail en het zijn de kleine dingen die het doen…
Alle elementen waren aanwezig om helemaal te kunnen ontspannen, alles los te laten en om samen op pad te gaan.

Aleida

Van 11-13 januari 2019 ging ik “op stap met Irene” . Als voorbereiding op het “echte” werk (Camino naar Santiago) heb ik tijdens dit weekend mijn 1e pelgrimservaring opgedaan. We liepen een deel vd Jacobsroute van Ossendrecht naar Antwerpen.
Het was nat en koud maar wat een fijne groep mensen met wie ik dit hebben kunnen delen! Het was bijzonder om het “pelgrim zijn” te ervaren,de mooie ontmoetingen,verhalen en spontane uitnodigingen. De eerste stempels in mijn pelgrimspas en in Antwerpen in de Jacobskerk,mijn naam mogen bijschrijven in het pelgrims register. Dank aan mijn medereisgenoten en aan Irene voor de prima organisatie ervan!

Els

Gefeliciteerd met jouw top site. Helemaal jij, open, duidelijk, overzichtelijk, vrolijke frisheid. Je bezielende leiding heeft op mij een zeer positief effect. Het is niet moeilijk jezelf te zijn tijdens het volgen van het pad. Voelt als een eer om jou te mogen zien groeien naar dit indrukwekkend resultaat. Loop graag mee en hopelijk kan ik nog vele malen met je op pad.

Nelly

Bedankt voor de mooie reis die ik onder jouw fijne begeleiding mocht maken. Zonder de gesprekken en de humor wat het niet zo’n speciale reis geworden.

Annemiek

Prachtige wandelingen in goed gezelschap
En eventueel overnachten in goede en mooie onderkomens

Herman

Heel fijn om met Irene op stap te gaan. Haar enthousiasme voor het wandelen is aanstekelijk en inspirerend. Door mee te lopen met de door haar uitgezochte prachtige routes ervaar ik nog steeds op Camino te zijn en blijf ik letterlijk en figuurlijk stappen zetten. Merci, Irene, dat jij er bent!

Monique

Pin It on Pinterest

Share This