In de aandacht

‘De schildpad kan meer vertellen over de weg dan de haas’ 

Toevallig of niet? Af en toe trek ik de aandacht van de pers. Soms trek ik de aandacht door zelf te schrijven. Wil jij weten wat zij en ik over mij schrijven?

‘Kloosterwandelen: in stilte tot jezelf komen…..’ 

Best spannend vond ik het. Tijdens een wandelweekend dat ik voor De Wandelmaat mocht begeleiden ging Wanda met ons mee. Met de belofte dat zij over dit weekend zou gaan schrijven. 

In haar blog lees je over haar en onze ervaringen. 

 

‘Stof, swarte ierde, sinne, rein en wyn…….’ 

Na een aantal bijzonder warme dagen kom ik op Sint Jacobsdag, samen met een groep wandelaars/pelgrims van ‘OpStap met Irene’ en nog ruim 400 andere wandelaars, aan bij Santiago en Finisterre aan het Wad.

Het Friesch Dagblad is er bij en legt de aankomst het vast.

 

‘Een ongewis bestaan’

‘Irene Kapinga gaf haar baan op voor een ongewis bestaan als begeleider van wandeltochten. Ze heeft er geen moment spijt van gehad. ‘Ik geef me over aan angst en onzekerheid en ben een tevreden mens.’

Zo begint het artikel dat in het kader van het thema ‘Loslaten’ eind 2018 in het magazine ‘Kerk in Den Haag’ over mij verschijnt. 

Pas op: besmettingsgevaar… 

In 2014 heb ik na het lopen van onze derde camino, een deel van onze ervaringen in een boekje bijeen gebracht. De samenvatting maakt nieuwsgierig?

‘Bedwantsen, valpartijen, waakhonden, overvolle slaapzalen, modder en eindeloze graanvelden. Dat is wat de Camino de Santiago is. Maar de Camino is ook de meest populaire pelgrimstocht van het Westen. Jaarlijks neemt het aantal lopers toe. Wat drijft deze wandelaars? Wat maken zij mee? Wat en wie komen zij onderweg tegen? Is de Camino bestand tegen kinderen en zijn kinderen bestand tegen de Camino? In dit boekje staan verhalen over de ontberingen. Maar juist ook over de vreugde onderweg. Een tocht die velen beginnen als wandelaar en eindigen als pelgrim. Pas op: besmettingsgevaar!

Het boekje is nog als e-book te bestellen.  

Pin It on Pinterest

Share This