In de aandacht

‘De schildpad kan meer vertellen over de weg dan de haas’ 

Toevallig of niet? Af en toe trek ik de aandacht van de pers. Soms trek ik de aandacht door zelf te schrijven. Wil jij weten wat zij en ik schrijven?

Januari 2024: Stilte/artikel in het ouderlingenblad

Op pelgrimage gaan is ‘in’, van de tocht naar Santiago weten we. Maar het kan ook anders, veel dichterbij en voor een paar dagen. Hier een ‘reiservaring’…

Op verzoek van de redactie van het Ouderlingenblad schrijf ik een artikel over de smaak van stilte/Pelgrimeren.

Het artikel is te lezen via deze link

Januari 2023: Radar +

Vier wandelbloggers delen hun favoriete eilandwandeling. Irene Kapinga kiest voor de weidsheid van Marken..’

Het artikel verscheen in de Glossy van Radar +.

De tekst is terug te lezen via deze link.

Augustus 2020: Hét webinar over pelgrimeren

Irene liep in 2000 haar eerste camino. Met een veel te zware rugzak (17 kilo!!) en vrijwel ongetraind starten zij net onder Maastricht. Ruim 2000 kilometer te gaan tot Santiago‘.

Wat was het spannend en vooral ook leuk om als gast te mogen optreden in hét webinar over pelgrimeren. Host Wanda Catsman maakt er een informatief en inspirerend feestje van. 

Het webinar is terug te kijken via deze link

Pelgrims-Blog Wandelmagazine

Voor het Wandelmagazine schrijf ik maandelijks een gast-blog. Rode draad in deze blogs is het lopen over pelgrimswegen en de ontmoetingen onderweg. 

Je leest de blogs door op het onderwerp te klikken:

 

5 inspirerende pelgrimsroutes in Nederland

5 verrassende pelgrimsroutes in Nederland

5 (nu nog) onbekende pelgrimsroutes in Nederland

4 virtuele pelgrimsroutes naar Santiago

Pelgrimeren in Groningen: 3 tips

Oh, oh Den Haag, Pelgrimsstad achter de duinen

Om de liefde: een ontmoeting op de Camino Portugues

 

 

Mei 2020: Over onderweg zijn ….:

‘De cartografie van haar leven en werk is er een van onderweg zijn….’.

Met die mooie zin begint het interview in het jaarverslag van STEK. Een interview met mij over onderweg zijn en blijven, over passie, mededogen en cadeautjes. 

Het hele interview lees je via deze link (vanaf blz. 24).

Telegraaf: Maart 2020

Soms is het heel simpel, spelen met mijn en met andermans gezondheid is geen weg die ik wil lopen………

De Corona-lock down is afgekondigd. Ook mijn besluiten zijn genomen, groepswandelingen gaan voorlopig niet door. De Telegraaf besteedt hier aandacht aan, een nieuwsbericht in de marge,  over een voor velen, ook voor mij, ingrijpende situatie.

Het bericht van zondag 22 maart 2020 vind je via deze link.

 

 

 

Blog Wanda Wandelt: November 2019

Best spannend vond ik het. Tijdens een wandelweekend dat ik voor De Wandelmaat mocht begeleiden ging Wanda met ons mee. Met de belofte dat zij over dit weekend zou gaan schrijven.

In haar blog lees je over haar en onze ervaringen. 

Kerk in Den Haag: September 2018

‘Irene Kapinga gaf haar baan op voor een ongewis bestaan als begeleider van wandeltochten. Ze heeft er geen moment spijt van gehad. ‘Ik geef me over aan angst en onzekerheid en ben een tevreden mens.’

Zo begint het artikel dat in het kader van het thema ‘Loslaten’ eind 2018 in het magazine ‘Kerk in Den Haag’ over mij verschijnt. 

Friesch Dagblad: Juli 2018

‘Stof, swarte ierde, sinne, rein en wijn…’

Na een aantal bijzonder warme dagen kom ik op Sint Jacobsdag, samen met een groep wandelaars/pelgrims van ‘OpStap met Irene’ en nog ruim 400 andere wandelaars, aan bij Santiago en Finisterre aan het Wad.

Het Friesch Dagblad is er bij en legt de aankomst het vast.

 

Pas op: besmettingsgevaar… 

In 2014 heb ik na het lopen van onze derde camino, een deel van onze ervaringen in een boekje bijeen gebracht. De samenvatting maakt nieuwsgierig?

‘Bedwantsen, valpartijen, waakhonden, overvolle slaapzalen, modder en eindeloze graanvelden. Dat is wat de Camino de Santiago is. Maar de Camino is ook de meest populaire pelgrimstocht van het Westen. Jaarlijks neemt het aantal lopers toe. Wat drijft deze wandelaars? Wat maken zij mee? Wat en wie komen zij onderweg tegen? Is de Camino bestand tegen kinderen en zijn kinderen bestand tegen de Camino? In dit boekje staan verhalen over de ontberingen. Maar juist ook over de vreugde onderweg. Een tocht die velen beginnen als wandelaar en eindigen als pelgrim. Pas op: besmettingsgevaar!

Het boekje is nog als e-book te bestellen.  

Pin It on Pinterest

Share This