Pelgrims-weekend Peerkepad

Drie dagen lopen door de Belgische Kempen 

Vrijdag 4 november tot en met zondag 6 november 2022 

(nog 3 plekken vrij)

N

Lopen over de grens

Je loopt tijdens dit weekend drie dagen over Vlaamse en Nederlandse pelgrimswegen (vanaf Lozen (B) naar Meerssen (Nld))
N

Geen zorgen

Het hele weekend is volledig verzorgd. Het vervoer vanaf het station van Weert, de overnachtingen, alle maaltijden en de begeleiding ter plekke, het is allemaal voor je geregeld.
N

Comfortabel ont-moeten

Dit weekend is voor jou. Op afstand van je gewone leven heb je alle ruimte om jezelf en anderen te ont-moeten.

Pelgrimsweekend Peerkepad: Wat kun je verwachten?

Tijdens dit comfortabele en goed verzorgde weekend loop je 3 dagen over het Peerkepad, een eigentijdse pelgrimsroute. Bij het station van Weert maken wij kennis. Met een taxi worden wij vervolgens naar het startpunt van onze eerste wandeling gebracht, het dorpje Lozen.

Wij lopen dit weekend door het vriendelijke, liefelijke wandelgebied De Kempen. Dit grensgebied wordt gekenmerkt door water (kanalen en beekjes), loofbos, weilanden en kleine dorpjes. Je slaapt in een dorpshotel in Vlaanderen.

Een pelgrimsweekend waarin jij jezelf kunt zijn.

 Ben jij erbij? 

Pelgrimsweekend Peerkepad, Ben jij erbij?

Het met elkaar op stap gaan brengt je in de gelegenheid om te ontmoeten en om te onthaasten. Genieten van de afwisselende natuur, kennismaken met andere mensen die van ontspannen wandelen houden en (hernieuwd) kennismaken met een pelgrimsroute en met pelgrimeren. 

 • We lopen op vrijdag, zaterdag en zondag via het Peerkepad vanaf Lozen via Bree en Lanklaar naar het Limburgse pelgrimsdorp Meerssen (12, 23 en 24 km, inkorten is in overleg mogelijk).
 • Onderweg maak jij kennis het natuurgebied De Kempen.
 • Je overnacht twee nachten in een eenvoudig maar comfortabel dorpshotel in Vlaanderen. Je slaapt daar op een eigen kamer.
 • Je wordt tijdens deze wandeldagen goed verzorgd, overnachtingen, maaltijden, vervoer en een paar drankjes zijn inbegrepen.

Verblijf

Hotel in Lanklaar: een stille plek met uitzicht op de natuur

Ons hotel ligt aan een kanaaloever en aan de rand van een natuurreservaat. Het hotel is gebouwd in 1906. Vooral de Franstalige bourgeoisie verbleef graag bij dit ‘belle époque’hotel. Nu slapen en eten wij hier, het oudste toeristenhotel van Belgisch Limburg. Laat je onderdompelen in de nostalgische charme voor een onvergetelijk verblijf.

Wij hebben tijdens dit weekend de beschikking over eenvoudige 1-persoonskamers. Elke kamer beschikt over een eigen badkamer/toilet. Lakens en handdoeken en een ontbijtbuffet, lunchpakket en 4-gangen-diners zijn bij de prijs inbegrepen.

Prijs en data 

In 2022 is dit weekend gepland van vrijdag 4 tot en met zondag 6 november. De prijs voor dit pelgrimsweekend is:€420,00 per persoon. 

Het maximum aantal deelnemers is 11 personen. Er is nog plek voor 3 personen.

NB. Kom jij samen met een wandelmaatje en wil je liever een kamer delen? Neem contact met mij op om die mogelijkheid te verkennen).

In deze prijs is inbegrepen:
 • Welkomstkoffie/thee met iets lekkers
 • 2 overnachtingen in een eenvoudige 1-persoons-kamer
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x lunchpakket
 • 2x 4-gangen-diner
 • Taxivervoer vanaf het NS-station van Weert naar het beginpunt van de wandeling op vrijdag
 • 3x taxivervoer tijdens het weekend 
 • Afscheidsdrankje in Meerssen
 • Bezielende voorbereiding en begeleiding  door mijzelf (of door een hele goede vervanger)
Bijkomende kosten (niet inbegrepen):
 • De kosten voor drankjes tijdens de maaltijden en overige consumpties onderweg
 • Lunch op vrijdag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele reiskosten in het geval je tijdens het weekend een route wilt inkorten
 • Je eigen reiskosten (vrijdag) naar het NS-station van Weert en (zondag) vanaf het NS-station van Meerssen

Van dag tot dag

Vrijdag 4 november 2022:
 • Wandeling    : Lozen – Bree (ong. 15 km)
 • Verblijf          : Eigen kamer in hotel Lanklaar
 • Verzorging    : Welkomstdrankje met iets lekkers, taxi-vervoer vanaf het station van Weert naar Lozen, 4-gangen-diner, overnachting 

We ontmoeten elkaar deze vrijdag rond 10.45 uur bij het NS-station van Weert. Onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers maken wij kennis met elkaar. Na een kort welkomstwoordje gaan wij met de taxi naar het beginpunt van de wandeling.

Vandaag volgen wij het Peerkepad vanaf het Vlaamse dorpje Lozen naar het kleine stadje Bree. We lopen door de Belgische Kempen, over bospaden, over kasseien, asfaltwegen en over andere pelgrimspaden.

Onderweg passeren we na ongeveer 5 kilometer priorij Klaarland. Op het terrein van dit klooster nemen wij een pauze. Ons eindpunt van vandaag is het Kempische stadje Bree. Daar staat de taxi die ons naar ons overnachtingsadres brengt al voor ons klaar.

In het hotel heb je voldoende tijd om je op te frissen, iets voor jezelf te doen of om als je wilt een etappedrankje te drinken.  Fris gewassen en ingelopen eindigen wij deze eerste dag met een smakelijk drie-gangen-diner. 

Zaterdag 5 november 2022

 • Wandeling      : Bree – Dilsen-Stokkem (ong. 24 km, inkorten is in overleg en op eigen kosten mogelijk)
 • Verblijf            : Eigen kamer in dorpshotel in Lanklaar
 • Verzorging      : Ontbijt, lunchpakket, taxi-vervoer Lanklaar – Bree, 4-gangen-diner, overnachting

Na een rustig ontbijt, geserveerd bij en door ons hotel,  gaan wij met de taxi terug naar Bree. Op ons wacht het vervolg van het Peerkepad.

We wandelen vandaag veel door bossen. Vaak aan de rand ervan, zodat wij geregeld uitzicht hebben over open landschap. Wij passeren vennen en beken en een aantal molens. De panoramaheuvel in het Bergerven is een mooi plekje om even te stoppen en rustig om je heen te kijken.

Horeca komen wij onderweg niet of nauwelijks tegen. We pauzeren in een kapelletje, bij een picknickplek of op een bankje bij een ven.

Ons eindpunt is het ons inmiddels welbekende hotel. Het etappedrankje zal na deze wandeling door de natuur extra goed smaken. Het 3-gangen-diner is ook vandaag weer vers voor ons gekookt.

Zondag 6 november 2022

 • Wandeling : Berg aan de Maas – Elsloo – Meerssen (ong. 20 km, inkorten is in overleg en op eigen kosten mogelijk)
 • Verzorging: Ontbijt,  lunchpakket, vervoer naar het beginpunt afscheidsdrankje in Meerssen

Na het ontbijt pakken wij onze spullen weer in en nemen wij afscheid van het hotel waar wij deze dagen zo gastvrij ontvangen zijn. Vanaf het hotel worden wij terug naar Nederland gebracht. 

De Maas , diverse beekjes, verharde wegen, onverharde wegen en smalle voetpaadjes wisselen elkaar vandaag af. Via de dorpjes Berg aan de Maas, Urmond en Broekhoven en via een ongeluks-kapelletje en een café met de naam ‘Het Hemeltje’ , naderen wij stap voor stap ons eindpunt.

Het eindpunt van dit weekend is de imposante basiliek van Meerssen. In deze basiliek hebben zich twee wonderen voorgedaan: het bloedwonder en het broodwonder. De Basiliek is voorzien van prachtige gebrandschilderde ramen van de beroemde Meerssense kunstenaar Charles Eyck. In 1938 heeft Paus Pius XI de kerk tot Basiliek verheven. De pauselijke erkenning als Basiliek is mede te danken aan twee bijzondere gebeurtenissen: het Bloedwonder (oudste mirakel van Nederland, 1222) en het Brandwonder (1465).

Onder de rook van de basiliek drinken wij bij een cafe op de gezellige Markt ons afscheidsdrankje. Het weekend zit erop. Vol nieuwe herinneringen, en misschien met een beetje spierpijn van de afgelopen wandeldagen, nemen wij hier omstreeks 17.00 uur afscheid van elkaar. 

Aanmelden

 • Je meld je voor dit pelgrimsweekend aan door mij een mail te sturen. Het mailadres is: info@opstapmetirene.nl 
 • Na je aanmelding krijg je, als er plek voor je is, een bevestiging van deelname.
 • Je aanmelding is definitief als je vervolgens het bedrag hebt overgemaakt.

Wandelen met een groep

De route die wij lopen is niet gemarkeerd. Ik wijs je de weg en als je wilt krijg je een route-beschrijving. Tijdens de wandelingen lopen wij in een ontspannen tempo. Meestal ligt het tempo rond de 4 – 5 km per uur. Geregeld is er ruimte voor pauzes, ongeveer 1x per 1,5 uur. Onderweg is ruimte voor het maken van foto’s en natuurlijk staat het jou vrij om als je wilt alleen en/of in stilte te lopen. Daarnaast zijn er opties, deels door gebruik van OV/taxi’s, om etappes in te korten, tijdens het weekend overleg ik deze graag met je. Want voor mij is het allerbelangrijkste uitgangspunt: het is jouw weekend en ik wil graag dat jij tijdens het weekend een goede ervaring hebt. En je bagage? Op de 1e en 3e dag draag je die op je rug. Op dag 2 kun je je spullen achterlaten op het overnachtingsadres, die dag loop je dus alleen met je dagrugzak. 

Kleine lettertjes

 • Het maximum aantal deelnemers voor dit weekend is 11 personen.
 • Dit wandelweekend gaat door als er op 1 september 2022 ten minste 6 deelnemers zijn. Als het weekend  vanwege een te gering aantal deelnemers niet doorgaat, hoor je dat uiterlijk op 2 september a.s. Vanzelfsprekend ontvang je in dat geval het door jou reeds betaalde bedrag volledig terug.
 • Aanmelden vindt digitaal plaats: daarvoor heb ik je naam, adres en woonplaats, je mobiele telefoonnummer, mailadres en je geboortedatum nodig.
 • Na je aanmelding krijg je, als er plek voor je is, een bevestiging van deelname.
 • Je aanmelding is definitief als je vervolgens het bedrag hebt overgemaakt.
 • Indien het weekend wegens externe omstandigheden door ons geannuleerd moet worden, ontvang je 100% van het door jou betaalde bedrag retour (met aftrek van €25 tbv administratiekosten).
 • De wandelingen gaan door, tenzij er vanwege externe (weers-) omstandigheden aanpassingen nodig zijn
 • Kleine aanpassingen in het programma kunnen nodig zijn. Indien dit aan de orde is wordt je daarover z.s.m. geïnformeerd.
 • Deelname is voor eigen risico en voor je eigen verantwoordelijkheid. Een reis- en annuleringsverzekering is aan te raden.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je zin om mee te gaan? Of heb je vragen? Laat het mij weten, en stuur mij een bericht.

 

Pin It on Pinterest

Share This