Even voorstellen: Joost Hendriks

‘Pelgrimeren is eenvoud, ik gun het iedereen.’  

Hier maak je kennis met Joost. Regelmatig begeleidt hij een meerdaagse pelgrimsreis voor OpStap met Irene…..

‘In september 2014 ging mijn vriendin voor haar studie 2 maanden naar Florida, ik had op dat moment een trampolinebedrijf met 24 mensen in dienst. Ik voelde dat ik iets teveel en te hard had gewerkt het afgelopen jaar. Op dat moment kreeg ik een ingeving, ik ga wandelen. Een wandelreis naar Santiago.

Vlucht geregeld naar Bordeaux en 5 keer de duim opsteken, kwam ik al liftend aan in St Jean pied de Port. Op dat moment wist ik eigenlijk nog niks over de Camino. Ik was niet voorbereid, kwam er ter plekke achter dat ik een pelgrimspaspoort moest kopen. De volgende dag begon het en wat een etappe was dat. 27 km over de Pyreneeën heen, met mist, kou, een te zware rugzak en te weinig water kwam ik vermoeid en laat aan in Roncevalles (Spanje). Slapen deed je in een stapelbed, mijn lichaam deed pijn, maar ik voelde me weer helemaal mentaal scherp. Binnen 24 uur was ik alle stress van mijn werk helemaal kwijt. Na een heerlijk pelgrimsmaal met mijn nieuwe Spaanse vrienden, kroop ik opgerold in mijn te koude slaapzak en viel gelijk in slaap. De volgende ochtend was het weer vroeg op, ik gok zo rond 06:30. Ik heb gelijk mijn overtollige spullen in de donatie box gedaan, zodat ik letterlijk lichter aan de tweede etappe kon gaan beginnen.

Wat de dagen daarna gebeurde, is onvergetelijk en dat gun ik iedereen in zijn of haar leven. Pelgrimeren is mooi, zo eenvoudig en krachtig.

Wandelen met een plus, genieten, leven, niet wetende wat er die dag op je pad komt. Maar wel de tijd hebben om ervan te genieten, ervaringen te delen met andere mensen en een gevoel van thuiskomen dat nog lang na zal werken bij thuiskomst.

Wat mag je van mij verwachten?

Mijn kracht is mijn rust, oprechte aandacht en de zin om er een mooie dag van te maken. Ik vind het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft en kan meelopen op eigen tempo. Dat je kunt genieten van het onderweg zijn. En dit gevoel te kunnen delen met gelijkgestemde mensen. Daarnaast ben ik gek op eten. Na een dag wandelen, kan ik dan ook extra genieten van een goed pelgrimsmaal met een wijntje of biertje erbij. Samen nagenieten van de dag, verhalen delen en plezier maken.

Meer  weten?

. Ok dan:

+ ik heb geen ochtendhumeur

+ Ik ben een echte levensgenieter.

+ Wil heel graag de Camino Primitivo wandelen

+ Wil graag nog een boek schrijven.

+ Onze zoon heet Jaro (6) vernoemd naar de Kilimanjaro.

+ Onze dochter heet Eija (5), uitdrukking van geluk in Finland.

+ Ik hou van lezen.

+ ik hou van een harmonieuze omgeving.

Ik zie je graag, groet

Joost’ 

Nieuwsgierig naar meer?

Informatie over de meerdaagse wandeling over de paden van de Walk of Wisdome vind je hier.

Nieuwsgierig geworden? Zin om een keer mee te lopen, om kennis te maken met de wandelingen van OpStap met Irene? Je kunt kiezen uit dagwandelingen, meerdaagse pelgrimswandelingen en pelgrimsreizen. Tot ziens!

Pin It on Pinterest

Share This