3 dagen lopen over de Walk of Wisdom

Drie dagen ontspannen wandelen (met overnachtingen in het Pelgrimsklooster in Velp)

Vrijdag 10 juni 2022 – zondag 12 juni 2022 (vol) 

N

Ervaren

Wil jij over een eigentijdse pelgrimsweg de bloeiende Mookerhei ervaren en door het Duitse Reichswald lopen? 
N

Ontmoeten

 Vind je het leuk onderweg andere liefhebbers van ontspannen wandelen/pelgrimeren te ontmoeten?
N

Loslaten

Tijdens de wandelingen kun jij de regie loslaten. De routes, overnachtingen, bagagevervoer en alle maaltijden zijn voor jou geregeld.

Meerdaagse wandeling Walk of Wisdom. Wat kun je verwachten?

Deze wandelreis starten wij met koffie/thee en iets lekkers in het centrum van Nijmegen. Zonder bagage loop je daarna al snel de stad uit. Onderweg kom je door de Ooijpolder, je steekt de Duivelsberg over, vinden wij onze weg in het Duitse Reichswald en doorkruis je de (bloeiende?) Mookerheide. 

Een afwisselende meerdaagse wandeling, waarin je onderweg samen met de andere wandelaars ervaart dat je ook in Nederland een pelgrimstocht kunt maken

Wandelreis Walk of Wisdom.  Ben jij er bij? 
 • Deze wandelreis start bij het NS-station van Nijmegen en eindigt bij een bushalte/parkeerplaats in Malden
 • Je loopt drie etappes van de Walk of Wisdom, deels door Nederland en deels door Duitsland (16, 23 en 19 km)
 • Je loopt door een afwisselend landschap en een heuvelachtig gebied. Je loopt langs de Waal, over de Duivelsberg, door bossen, dropjes en langs landerijen. De meeste paden zijn onverhard. 
 • De reis is kleinschalig en persoonlijk en is er voldoende ruimte om samen of alleen te lopen. De meeste mensen komen alleen. 
 • Je loopt met een dagrugzakje, het vervoer van je overige bagage wordt verzorgd.
 • Je slaapt op een eenpersoonskamer in het Emmausklooster in Velp
 • Je wordt tijdens deze wandeldagen goed verzorgd, alle maaltijden en een paar drankjes zijn inbegrepen.
 • Tijdens deze dagen worden de eventueel geldende Corona-regels aangehouden.
 • Dit wandelweekend wordt begeleidt door Joost Hendriks. 

Prijs, data en aanmelden

De kosten voor deze vrijwel volledig verzorgde driedaagse wandeling bedragen € 360,00  per persoon Het maximum aantal deelnemers is 10 personen, zo blijft het kleinschalig en persoonlijk.

In deze prijs is inbegrepen:
 • Koffie/thee met iets lekkers in Nijmegen
 • 3 begeleide pelgrimswandelingen
 • 2 overnachtingen op een 1-persoonskamer in het Emmausklooster in Velp
 • 2x ontbijt
 • 2x lunchpakket
 • 2x drie-gangenmaaltijd in het pelgrimsklooster
 • Bagagevervoer op dag 1 en dag 3
 • Transfers van en naar begin- en eindpunten van de wandelingen op dag 1, 2 en 3
 • Afscheidsdrankje in Malden
 • Bezielende voorbereiding en coördinatie door Irene; enthousiaste begeleiding van de reis door Joost Hendriks.
Bijkomende kosten (niet in de prijs inbegrepen) zijn:
 • De kosten voor drankjes tijdens de maaltijden en overige consumpties onderweg
 • Lunch op de eerste dag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Je eigen reiskosten naar Nijmegen en vanaf Malden
 • Optioneel: starterspakket Walk of Wisdom (is bijvoorbeeld te koop bij de Stevenskerk in Nijmegen)

Data

Deze meerdaagse wandeling vindt plaats op de volgende data:

Vrijdag 10 juni – zondag 12 juni 2022 (vol)

Aanmelden: info@opstapmetirene.nl

 

Van dag tot dag

 Dag 1

 • Wandeling : Nijmegen – Beek (ong. 16 km) 
 • Onderweg: Stevenskerk, Waalstranden, Ooijpolder, trekpontje, Beek
 • Verblijf : Klooster Velp
 • Verzorging: Koffie/thee met iets lekkers, bagagevervoer, 3-gangendiner, transfer naar het Emmausklooster, overnachting op een eenpersoonskamer

Rond 10.30 uur ontmoeten wij elkaar op het station van Nijmegen. Je bagage wordt daar van je overgenomen en per auto naar het overnachtingsadres gebracht.

In het centrum van deze oudste stad van Nederland staat de Stevenskerk, het officiële beginpunt van de Walk of Wisdom. Na een kop/koffie thee met iets lekkers starten wij daar met de wandeling.

Via de Waalstranden en de Groenlanden voert de route ons naar de Ooijpolder. Met gezamenlijke kracht trekken wij onszelf en een veerpontje naar de andere kant van het water. Om vervolgens via de Elyzeese velden ons eindpunt van vandaag te bereiken, het dorpje Beek. Bij het dorpscafé ontvang je je eerste Walk of Wisdom-ringetje. En vanaf hier wordt je met een transfer naar ons overnachtingsadres gebracht, het Emmausklooster in Velp.

Eten doen wij vanavond in het klooster. We schuiven aan in de voormalige refter en laten ons verrassen door het hier gemaakte diner.

  Dag 2

 • Wandeling: Beek – Koningsven (ong. 23 km)
 • Onderweg: Filosofendal, Duivelsberg, Groesbeek, Kranenburg, Reichswald
 • Verblijf: Klooster Velp
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfers naar begin- en eindpunt van de wandeling, 3-gangendiner, overnachting

Vandaag staat een prachtige en pittige wandeling voor ons klaar. Na het ontbijt worden wij naar Beek gereden. Via het filosofendal lopen wij de Duivelsberg op. Wandelstokken zijn hier aan te raden.

De beloning van de klim is het bereiken van de top. Daar heb je prachtige uitzichten (en de gelegenheid om een kop koffie te drinken). 

In het gebied waar wij nu lopen zijn in WOII zo’n 30000 parachutisten geland, ook wel genoemd ‘de vallende engelen’. Op een herdenkingsbord staat geschreven: ‘Pilgrim, strive with whatever ik takes to realize your ideals’. Een mooie tekst om tijdens het vervolg van de route mee te nemen.

Later die dag steken wij bij Groesbeek de Duitse grens over en lopen we langs een oude spoorlijn naar het prachtige dorpje middeleeuwse dorpje Kranenburg, hier komen vele pelgrimspaden samen, in het voormalige station ligt een volgend Walk of Wisdom-ringetje op ons te wachten.

Na de lunch lopen wij het Reichswald in. Dit is een donker hoog gelegen bos waar mobiel internet en route-aanduidingen niet beschikbaar zijn. Aan het eind van dit bos staat onze transfer bij het Koningsven op ons te wachten. 

‘s Avonds eten wij weer in de voormalige refter. Met elkaar praten wij na, en ontspannen wij door de welverdiende gezelligheid en rust.  

Dag 3
 • Wandeling:  Koningsven – Malden (ong. 19 km)
 • Onderweg: Sint Jansberg, Mookerheide, kabouterboom, Malden
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfer naar Koningsven, bagagevervoer naar Malden, afsluitend drankje

De Sint Jansberg is gevormd in de ijstijd en staat bekend om de prachtige bronbeekjes en om de fraaie bomen. Vandaag ervaren wij deze omgeving. Maar vooral genieten wij vandaag van de uitgestrekte in augustus bloeiende heidevelden van de Mookerheide. Hier zorgen de grote grazers voor het onderhoud.

 Vlak voor Malden staat de Kabouterboom, Dit is een boom met elfenbankjes waarop een bonte verzameling van superhelden en sprookjesfiguren te zien is. Onder het motto ‘Verbaas u niet verwonder u slechts’ nemen wij daar een kijkje om vervolgens in de richting van ons eindpunt te lopen.

 In het centrum van Malden staat je bagage al op je te wachten. Met elkaar drinken wij  ons afscheidsdrankje. De meerdaagse wandeling zit erop. Vol nieuwe herinneringen, en misschien met een beetje spierpijn van de afgelopen wandeldagen, nemen wij hier afscheid van elkaar. 

Vanaf de bushalte van Malden reis je eenvoudig weer naar waar je naar toe wilt gaan. 

Wandelen met een groep

Wat kun je verwachten van het wandelen met een groep? Meestal ligt het tempo rond de 4 – 5 km per uur. Geregeld is er ruimte voor pauzes, ongeveer 1x per 1,5 uur. Onderweg is ruimte voor het maken van foto’s en natuurlijk staat het jou vrij om als je wilt alleen en/of in stilte te lopen, als je wilt toon ik je de richting en loop je je eigen weg. Daarnaast zijn er opties, deels door gebruik van OV/taxi’s, om etappes in te korten, tijdens het weekend overleg ik deze graag met je. Want voor mij is het allerbelangrijkste uitgangspunt: het is jouw weekend en ik wil graag dat jij tijdens het weekend een goede ervaring hebt. En je bagage? Die wordt tijdens dit weekend voor je vervoert. Je loopt alleen met dagbagage.

Verblijf

Overnachtingen in het Emmausklooster in Velp

Deze dagen zijn wij te gast bij een bijzondere locatie, het Emmausklooster te Velp. Het Emmausklooster is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland (1645) en is vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus. In het klooster is geen kloostergemeenschap meer actief, een groep vrijwilligers is actief om op deze plek een zinvolle, waardevolle toekomst te bouwen. Op deze plek nuttig je de maaltijden in de traditionele eetzaal (refter genoemd).

Naast het Klooster is in 1997 een gastenverblijf, het Clarahuis, gebouwd. Hierin bevinden zich onder meer 12 slaapkamers. Hier slapen wij op 1-persoonskamers. Het sanitair deel je met een beperkt aantal andere gasten.

Het Emmausklooster is door de jaren heen zeer goed onderhouden en zeer authentiek te noemen. Als je binnenstapt, voel je de eeuwenoude geschiedenis en verhalen van alle bewoners en gasten. Het Emmausklooster is dan ook een plek waar verhalen leven. Je bent van harte welkom om deze sfeer zelf te komen ervaren. En als je wilt kun je deelnemen aan de ochtend- en avond-meditaties in de kapel.

Corona-maatregelen

Tijdens deze meerdaagse wandeling nemen wij de eventueel dan geldende Corona-maatregelen in acht. Dat verwachten wij ook van elk van de deelnemers en van de overnachtingsplek.

Aan de deelnemers zal voor deze wandeling en tijdens de wandeling de eventueel geldende meest recente maatregelen worden gecommuniceerd en van elk van de deelnemers wordt verwacht dat hij/zij zich hieraan houdt. 

 

Kleine lettertjes

 • Aanmelden vindt digitaal plaats: daarvoor heb ik je naam, adres en woonplaats, mobiel telefoonnummer en je geboortedatum nodig.
 • Na je aanmelding krijg je, als er plek voor je is, een bevestiging van deelname.
 • Je aanmelding is definitief als je vervolgens het bedrag hebt overgemaakt.
 • Als je na aanmelding onverhoopt toch niet mee kunt, laat dat dan z.s.m. per mail weten. Meer hierover lees je bij de algemene voorwaarden.
 • De wandelingen gaan door, tenzij er vanwege externe (weers-) omstandigheden aanpassingen nodig zijn
 • Kleine aanpassingen in het programma kunnen, vanwege voor mij niet te beïnvloeden omstandigheden nodig zijn. Indien dit aan de orde is wordt je daarover z.s.m. geïnformeerd.
 • Deelname  is voor eigen risico en voor je eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je zin om mee te gaan? Of heb je vragen? Lat het mij weten, en stuur mij een bericht

Pin It on Pinterest

Share This