Wandelweekend Walk of Wisdom

Drie dagen ontspannen wandelen (met overnachtingen in het Pelgrimsklooster in Velp)

Vrijdag 21 augustus – zondag 23 augustus 2020 (vol)

Vrijdag 12 – zondag 14 februari 2021 (vol)

 

N

Ervaren

Wil jij over een eigentijdse pelgrimsweg de bloeiende Mookerhei ervaren en door het Duitse Reichswald lopen? 
N

Ontmoeten

 Vind je het leuk onderweg andere liefhebbers van ontspannen wandelen/pelgrimeren te ontmoeten?
N

Loslaten

Tijdens de wandelingen kun jij de regie loslaten. De routes, overnachtingen, bagagevervoer en alle maaltijden zijn voor jou geregeld.

Wandelweekend Walk of Wisdom. Wat kun je verwachten?

Dit wandelweekend starten wij met koffie/thee en iets lekkers in het centrum van Nijmegen. Zonder bagage loop je daarna al snel de stad uit. Onderweg kom je door de Ooijpolder, je steekt de Duivelsberg over, vinden wij onze weg in het Duitse Reichswald en doorkruis je de (bloeiende?) Mookerheide. 

Een afwisselende meerdaagse wandeling, waarin je onderweg samen met de andere wandelaars ervaart dat je ook in Nederland een pelgrimstocht kunt maken

Wandelweekend Walk of Wisdom.  Ben jij er bij?
 • Dit wandelweekend start bij het NS-station van Nijmegen en eindigt bij een bushalte in Malden.
 • Je loopt drie etappes van de Walk of Wisdom, deels door Nederland en deels door Duitsland (16, 23 en 19 km)
 • Je loopt door een afwisselend landschap en een heuvelachtig gebied. Je loopt langs de Waal, over de Duivelsberg, door bossen, dropjes en langs landerijen. De meeste paden zijn onverhard. 
 • Dit wandelweekend is kleinschalig en persoonlijk en is er voldoende ruimte om samen of alleen te lopen. De meeste mensen komen alleen. 
 • Je loopt met een dagrugzakje, het vervoer van je overige bagage wordt verzorgd.
 • Je slaapt op een eenpersoonskamer in het Emmausklooster in Velp
 • Je wordt tijdens deze wandeldagen goed verzorgd, alle maaltijden en een paar drankjes zijn inbegrepen.
 • Tijdens deze dagen worden de Corona-regels aangehouden.

Prijs, data en aanmelden

De kosten voor deze vrijwel volledig verzorgde driedaagse wandeling bedragen € 325,00  per persoon Het maximum aantal deelnemers is 10 personen, zo blijft het kleinschalig en persoonlijk. 

In deze prijs is inbegrepen:
 • Koffie/thee met iets lekkers in Nijmegen
 • 3 begeleide pelgrimswandelingen (vrijdag, zaterdag en zondag)
 • 2 overnachtingen op een 1-persoonskamer in het Emmausklooster in Velp
 • 2x ontbijt
 • 2x lunchpakket
 • 2x drie-gangenmaaltijd in het pelgrimsklooster
 • Bagagevervoer op vrijdag en zondag
 • Transfers van en naar begin- en eindpunten van de wandelingen op vrijdag, zaterdag en zondag
 • Afscheidsdrankje in Malden
 • Bezielende voorbereiding, coördinatie en begeleiding door mijzelf (of in situaties van overmacht: door een hele goede vervanger)
Bijkomende kosten (niet in de prijs inbegrepen) zijn:
 • De kosten voor drankjes tijdens de maaltijden en overige consumpties onderweg
 • Lunch op vrijdag
 • Persoonlijke uitgaven
 • Je eigen reiskosten naar Nijmegen en vanaf Malden
 • Optioneel: starterspakket Walk of Wisdom (is bijvoorbeeld te koop bij de Stevenskerk in Nijmegen)

Data

Dit weekend vindt plaats op de volgende data:

Vrijdag 21 augustus – zondag 23 augustus 2020 (vol)

Vrijdag 12 – zondag 14 februari 2021 (vol)

Corona

Tijdens deze wandeldagen gelden vanzelfsprekend de dan geldende Corona-maatregelen.

Uitgaande van de huidige regels betekent dit:

– je hebt de beschikking over een eigen 1-persoonskamer

– tijdens deze dagen nemen wij de afstands- en hygiëne-regels in acht

– de locaties waar wij pauze houden, eten of slapen voldoen in ruime mate aan de hygiëne-regels. Er is ook daar ruimte om onderling 1,5 meter afstand te houden.

– als je ziek bent, positief getest bent op het Corona-virus of andere verschijnselen hebt waardoor quarantaine wordt geadviseerd, kun je niet deelnemen aan deze groepsreis

– Tijdens de transfers draagt elk van ons een mondkapje.

Als de maatregelen in de loop der tijd wijzigen, worden ook de bovenstaande Corona-zaken waar nodig aangepast. 

 

 

Van dag tot dag

 Vrijdag

 • Wandeling : Nijmegen – Beek (ong. 16 km) 
 • Onderweg: Stevenskerk, Waalstranden, Ooijpolder, trekpontje, Beek
 • Verblijf : Klooster Velp
 • Verzorging: Koffie/thee met iets lekkers, bagagevervoer, 3-gangendiner, transfer naar het Emmausklooster, overnachting op een eenpersoonskamer

Rond 10.30 uur ontmoeten wij elkaar op het station van Nijmegen. Je bagage wordt daar van je overgenomen en per auto naar het overnachtingsadres gebracht.

In het centrum van deze oudste stad van Nederland staat de Stevenskerk, het officiële beginpunt van de Walk of Wisdom. Na een kop/koffie thee met iets lekkers starten wij daar met de wandeling.

Via de Waalstranden en de Groenlanden voert de route ons naar de Ooijpolder. Met gezamenlijke kracht trekken wij onszelf en een veerpontje naar de andere kant van het water. Om vervolgens via de Elyzeese velden ons eindpunt van vandaag te bereiken, het dorpje Beek. Bij het dorpscafé ontvang je je eerste Walk of Wisdom-ringetje. En vanaf hier wordt je met een transfer naar ons overnachtingsadres gebracht, het Emmausklooster in Velp.

Eten doen wij vanavond in het klooster. We schuiven aan in de voormalige refter en laten ons verrassen door het hier gemaakte diner.

 

 Zaterdag 
 • Wandeling: Beek – Koningsven (ong. 23 km)
 • Onderweg: Filosofendal, Duivelsberg, Groesbeek, Kranenburg, Reichswald
 • Verblijf: Klooster Velp
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfers naar begin- en eindpunt van de wandeling, 3-gangendiner, overnachting

Vandaag staat een prachtige en pittige wandeling voor ons klaar. Na het ontbijt worden wij naar Beek gereden. Via het filosofendal lopen wij de Duivelsberg op. Wandelstokken zijn hier aan te raden.

De beloning van de klim is het bereiken van de top. Daar heb je prachtige uitzichten (en de gelegenheid om een kop koffie te drinken). 

In het gebied waar wij nu lopen zijn in WOII zo’n 30000 parachutisten geland, ook wel genoemd ‘de vallende engelen’. Op een herdenkingsbord staat geschreven: ‘Pilgrim, strive with whatever ik takes to realize your ideals’. Een mooie tekst om tijdens het vervolg van de route mee te nemen.

Later die dag steken wij bij Groesbeek de Duitse grens over en lopen we langs een oude spoorlijn naar het prachtige dorpje middeleeuwse dorpje Kranenburg, hier komen vele pelgrimspaden samen, in het voormalige station ligt een volgend Walk of Wisdom-ringetje op ons te wachten.

Na de lunch lopen wij het Reichswald in. Dit is een donker hoog gelegen bos waar mobiel internet en route-aanduidingen niet beschikbaar zijn. Aan het eind van dit bos staat onze transfer bij het Koningsven op ons te wachten. 

‘s Avonds eten wij weer in de voormalige refter. Met elkaar praten wij na, en ontspannen wij door de welverdiende gezelligheid en rust.  

Zondag 
 • Wandeling:  Koningsven – Malden (ong. 19 km)
 • Onderweg: Sint Jansberg, Mookerheide, kabouterboom, Malden
 • Verzorging: Ontbijt, lunchpakket, transfer naar Koningsven, bagagevervoer naar Malden, afsluitend drankje

De Sint Jansberg is gevormd in de ijstijd en staat bekend om de prachtige bronbeekjes en om de fraaie bomen. Vandaag ervaren wij deze omgeving. Maar vooral genieten wij vandaag van de uitgestrekte in augustus bloeiende heidevelden van de Mookerheide. Hier zorgen de grote grazers voor het onderhoud.

 Vlak voor Malden staat de Kabouterboom, Dit is een boom met elfenbankjes waarop een bonte verzameling van superhelden en sprookjesfiguren te zien is. Onder het motto ‘Verbaas u niet verwonder u slechts’ nemen wij daar een kijkje om vervolgens in de richting van ons eindpunt te lopen.

 In het centrum van Malden staat je bagage al op je te wachten. Met elkaar drinken wij  ons afscheidsdrankje. Het weekend zit erop. Vol nieuwe herinneringen, en misschien met een beetje spierpijn van de afgelopen wandeldagen, nemen wij hier afscheid van elkaar. 

Vanaf de bushalte van Malden reis je eenvoudig weer naar waar je naar toe wilt gaan. 

Wandelen met een groep

Wat kun je verwachten van het wandelen met een groep? Meestal ligt het tempo rond de 4 – 5 km per uur. Geregeld is er ruimte voor pauzes, ongeveer 1x per 1,5 uur. Onderweg is ruimte voor het maken van foto’s en natuurlijk staat het jou vrij om als je wilt alleen en/of in stilte te lopen, als je wilt toon ik je de richting en loop je je eigen weg. Daarnaast zijn er opties, deels door gebruik van OV/taxi’s, om etappes in te korten, tijdens het weekend overleg ik deze graag met je. Want voor mij is het allerbelangrijkste uitgangspunt: het is jouw weekend en ik wil graag dat jij tijdens het weekend een goede ervaring hebt. En je bagage? Die wordt tijdens dit weekend voor je vervoert. Je loopt alleen met dagbagage.

Verblijf

Overnachtingen in het Emmausklooster in Velp

Dit weekend zijn wij te gast bij een bijzondere locatie, het Emmausklooster te Velp. Het Emmausklooster is het oudste Kapucijnenklooster in Nederland (1645) en is vernoemd naar de Bijbelse plaats Emmaus. In het klooster is geen kloostergemeenschap meer actief, een groep vrijwilligers is actief om op deze plek een zinvolle, waardevolle toekomst te bouwen. Op deze plek nuttig je de maaltijden in de traditionele eetzaal (refter genoemd).

Naast het Klooster is in 1997 een gastenverblijf, het Clarahuis, gebouwd. Hierin bevinden zich onder meer 12 slaapkamers. Hier slapen wij op 1-persoonskamers. Het sanitair deel je met een beperkt aantal andere gasten.

Het Emmausklooster is door de jaren heen zeer goed onderhouden en zeer authentiek te noemen. Als je binnenstapt, voel je de eeuwenoude geschiedenis en verhalen van alle bewoners en gasten. Het Emmausklooster is dan ook een plek waar verhalen leven. Je bent van harte welkom om deze sfeer zelf te komen ervaren.

Corona-maatregelen

Tijdens deze meerdaagse wandeling nemen wij de Corona-maatregelen in acht. De overnachtingsplek waar wij verblijven en de plekken waar wij eten voldoen (ruimschoots) aan de eisen. 

Tijdens het wandelen en op de andere momenten nemen wij de 1,5 meter afstandsregel in acht. En tijdens de vervoersmomenten draagt elk van ons een mondkapje. 

Aan de deelnemers zal voor deze wandeling en tijdens de wandeling de meest recente maatregelen worden gecommuniceerd en van elk van de deelnemers wordt verwacht dat hij/zij zich hieraan houdt. Advies aan elk van de deelnemers is om met eigen vervoer naar Nijmegen te rijden. Daarmee voorkomen wij druk op het OV en beperken wij het gebruik van het OV tot het minimale. 

Gegeven deze kaders is er voldoende ruimte om nieuwe ervaringen op te doen. De beweging, de overwegend rustige en ruime wandelpaden en de frisse buitenlucht  is zeker ook in deze tijd van meerwaarde.

Kleine lettertjes

 • Aanmelden vindt digitaal plaats: daarvoor heb ik je naam, adres en woonplaats, mobiel telefoonnummer en je geboortedatum nodig.
 • Na je aanmelding krijg je, als er plek voor je is, een bevestiging van deelname.
 • Je aanmelding is definitief als je vervolgens het bedrag hebt overgemaakt.
 • Als je na aanmelding onverhoopt toch niet mee kunt, laat dat dan z.s.m. per mail weten. Tot 15 juli (1 januari 2021) kun je kosteloos annuleren. Tot 1 augustus (15 januari 2021) ontvang je bij annulering 30% retour en bij annulering voor 10 augustus (25 januari 2021) ontvang je 15% retour.
 • Het wandelweekend voor augustus 2020 gaat door als er op 15 juli 2020 tenminste 6 deelnemers zijn. Als het weekend wegens te weinig deelnemers wordt geannuleerd ontvang je daarvan uiterlijk op 16 juli a.s. bericht en ontvang je het hele bedrag retour.
 • Het wandelweekend voor februari 2021 gaat door als er op 1 januari 2021 tenminste 6 deelnemers zijn. Als het weekend wegens te weinig deelnemers geannuleerd wordt, ontvang je daarvan uiterlijk op 2 januari 2021 bericht en ontvang je het hele bedrag retour.
 • De wandelingen gaan door, tenzij er vanwege externe (weers-) omstandigheden aanpassingen nodig zijn
 • Kleine aanpassingen in het programma kunnen, vanwege voor mij niet te beïnvloeden omstandigheden nodig zijn. Indien dit aan de orde is wordt je daarover z.s.m. geïnformeerd.
 • Deelname  is voor eigen risico en voor je eigen verantwoordelijkheid.

Aanmelden of meer informatie?

Heb je zin om mee te gaan? Of heb je vragen? Lat het mij weten, en stuur mij een bericht.

 

Pin It on Pinterest

Share This