Zaterdag 15 augustus 2020: Rhenen

Voor Stichting De Wandelmaat zet ik mij graag als vrijwilliger in. Vanuit deze organisatie organiseren en begeleiden collega-gidsen en ik meerdaagse klooster-/pelgrims-wandelingen. Kernwaarden van deze wandelingen zijn ont-moeten, verwonderen en verstillen.

Dit jaar is het voor ons wel heel erg stil. Geen enkele live-ontmoeting heeft plaatsgevonden, Corona heeft ons op afstand gezet. 

Achter de schermen is elk van ons doorgegaan met het maken van plannen en met het onderhouden van contact met gasten en kloosters. Vandaag treden wij voor het eerst dit jaar weer voor de schermen en zoeken wij elkaar in de buitenlucht in de omgeving van het station in Rhenen weer op. 

Tijdens een wandeling praten wij, onder leiding van collega-gids Jaap en mijzelf, de maanden bij.

Het eerste deel lopen wij door de uiterwaarden van de rivier. Het is bloedheet, de luchtvochrigheid is hoog. Een beetje jaloers kijken wij naar de koeien die verkoeling vinden in het water.
Bij het beeld van een robuuste vrouw staan wij stil. Naar wat of wie kijkt zij uit? Wat is haar verhaal? Het brengt de gesprekken op ieders eigen verhaal: waar kjjk jij naar uit en sta jij af en toe ook even stil?
Aan de andere kant van de rivier beklimmen wij de Grebbeberg. Met op de top de bekende oorlogs-begraafplaats. Wij lopen in vrede, mede door hen.

De rust doet ons hier goed, de schaduw brengt ons weer op temperatuur. 

Om vervolgens weer fit en met focus te kunnen afdalen naar zeeniveau.
Vanaf hier zijn wij weer bijna bij het punt waar wij zijn begonnen. Langs de dijk lopen wij richting het café waar wij bij een drankje en hapje tips uitwisselen om de inmiddels weer geplande kloosterwandelingen tot mooie ont-moetingen te kunnen maken. Bijna alle komende wandelingen zitten vol, het is fijn dat wij na vandaag onze gasten weer mee kunnen nemen naar gastvrije plekken. 
Heb je zin om ook een keer kennis te maken met De Wandelmaat? De komende klooster-wandelingen vind je hier: www.dewandelmaat.nl

Pin It on Pinterest

Share This