11 januari 2020: Een dag op stap met gasten van De Wandelmaat

Twee keer per jaar organiseren wij een gastendag. Een laagdrempelige dag om opnieuw of voor het eerst met de Wandelmaat en een stad in Nederland kennis te maken.
Vandaag zijn wij in Utrecht, de stad van Nijntje en nog veel meer.

In de stationshal treffen wij elkaar. Veel oude bekenden, veel nieuwe gezichten, mensen afkomstig uit het hele land. Zij hebben er zichtbaar zin in. 

Door de gidsen van de Domkerk laten wij ons feteren op verhalen. Verhalen over kanunniken, een arend, Jacobus en over kairos, de juiste tijd om in aanwezig te zijn. Tijdens het verhaal maak ik tijdens het luisteren enkele foto’s. 

Wij krijgen zelfs de kans om onder de kerkvloer te kijken. Er is alle ruimte voor onze vragen en opmerkingen, zowel de gids als wij beleven een mooi bezoek.

Na een heerlijke lunch met soep en broodjes bij cafe Walden maken wij kennis met Wim, stadsgids bij Utrecht Underground. Hij leidt ons tijdens de wandeling langs de achterkant van Utrecht.  

Wim is door verkeerde keuzes en veel pech in 2015 dakloos geworden. Vier jaar lang heeft hij in Utrecht de andere kant van onze maatschappij verdragen. Hij is uit zijn problemen gekomen, hij heeft de kracht gehad zijn leven weer op te pakken. Met ons deelt hij zijn verhaal en aan ons toont hij de plekken in Utrecht waar hij in die tijd geslapen, gegeten en overleeft heeft. Wim toont ons met een lach en met een traan de andere kant van Utrecht.
Een indrukwekkend verhaal, een verhaal dat leidt tot verstilling, een verhaal dat mij bescheiden maakt. 

Tijdens het afsluitende drankje in café ‘Het Oude Pothuijs’ praten wij na. Over de Domkerk, over Wim, over de Wandelmaat en over Utrecht. Een mooi ontspannen einde van deze bijzondere dag.

De volgende Wandelmaat-gastendag vindt plaats op woensdag 18 maart a.s. Wij maken dan kennis met het andere gezicht van Den Haag. Meer info vind je bij www.dewandelmaat.

Pin It on Pinterest

Share This