Zaterdag 23 april 2022, Dagwandeling Buren (18 km)

Bij café De Hofhouding tref ik de wandelaars die vandaag meelopen. Ongeveer de helft van de groep heb ik tijdens eerdere wandelingen ontmoet. De andere wandelaars lopen voor het eerst mee, ze hebben er een mooie dag voor uit gekozen.
We lopen een bloesemwandeling, onze start is het pittoreske Oranjestadje Buren.
We ervaren ontspanning, en zo veel meer:
– we lopen langs boomgaarden met kersen- en perenbomen. Deels staan ze in volle bloei.

– We pauzeren bij het mooie kasteel Soelen, genoemd naar een zijtak van de rivier De Linge

-We lopen lekker, in de volle zon met een afkoelend windje

– we passeren het woonhuis van de kunstenaar Donkersloot. Op de gevel van zijn huis hangen plaquettes van Bowie en Lennon (denken wij)

Als we in de buurt van PrinceHeerlijk komen, onze horecaplek, zien we boven de bomen grote zwarte wolken en metershoge vlammen. Tientallen brandweerauto’s komen van heinde en verre aangereden.
Wij maken plaats en passen zonder enig probleem onze route aan.
Tijdens de laatste kilometers van de aangepaste route merken wij dat omwonenden het fijn vinden om ons te vertellen over hun woonomgeving en over de panden die in brand staan.
Zij zijn begrijpelijk zeer onder de indruk.

Ons eindpunt is waar we vanmorgen zijn begonnen. 

In Buren zitten alle terrassen vol. Maar ook voor ons wordt er plek gemaakt. We voelen ons hier welkom. We genieten na van een prachtige wandeldag en wensen alle mensen in deze omgeving veel kracht om de schade van de brand weer te verhelpen. 

  Heb je zin om deze wandeling ook te lopen? Via deze link vindt je de beschrijving.

Heb je zin om ook een keer mee te lopen? De komende dagwandelingen vind je hier: https://opstapmetirene.nl/dagwandelingen/

Pin It on Pinterest

Share This