1 februari 2020: Bedevaartswandeling Cuijk – Boxmeer

Toegegeven, ook ik heb niet altijd zin in een wandeling. Als de wekker vanmorgen om 5.45 uur afgaat, verlang ik vooral naar nog een paar uur extra slaap.
De wetenschap dat er vandaag 13 mensen op mij rekenen in het (voor mij) verre Cuijk motiveert mij om toch het warme bed te verlaten. 

En gelukkig maar, want wat werd het vandaag weer een mooie dag.

Zo’n dag waarin alle voorspelde regen uitblijft, en wij worden verrast met de zon.

Zo’n dag waarin de modder de onderlinge saamhorigheid alleen maar doet vergroten.  Graag lopen wij op de meest drassige paden in elkaars spoor.

Zo’n dag waarop de broeder van het Karmelitessen-klooster ons vanwege onze oprechte interesse een heel bijzonder kijkje biedt in de crypt van de Petrus-basiliek.

Onderweg lopen wij langs de oevers van de rivier de Maas. De omgeving hier is prachtig, er heerst een haast serene rust.

Wij passeren het oudste klooster van Nederland, het St. Agathaklooster in Cuijk. Het gebouw is al 700 jaar oud, de kloostertuin is open voor ons bezoek.
In Oeffelt bezoeken wij de Mariakapel. Het beeld van Maria heeft meerdere wonderen op haar naam staan.
In Boxmeer zien wij het bloedwonder-reliek. In mijn woorden is dat een servet met het heilige bloed van een communie. In officiële termen is het een ‘corporaal’ met Heilig bloed. 

Maar vooral is het fijn om met elkaar van de afwisselende omgeving te genoeten. Voor het eerst maak ik kennis met natuurgebied De Vilt.

Onderweg passeren wij diverse poëtische teksten. Sommige voorzien van oude wijsheid…..

Anderen voorzien van wijsheid van alledag…..

Door een broeder van het karmelitessen-klooster worden wij toegelaten tot de bloedkapel. Via de kloostergangen leidt hij ons, ondanks onze modderschoenen, naar een verborgen ingang van de basiliek. Tot zijn en onze verrassing klikt het wonderwel, we krijgen een uitgebreide rondleiding. Een bijzondere ervaring waar wij allemaal erg van genieten.

Kortom het was vandaag een wonderlijke wandeling door een erg mooi, afwisselend gebied. Een wandeling met een groep fijne mensen.

Een dag en een groep waarvoor ik graag mijn bed uitkwam. 

Wij liepen vandaag een door Mari Smits ontwikkelde bedevaartswandeling, Je vindt deze via deze link

Zin om ook een keer mee te lopen? Klik dan op deze link.

 

Pin It on Pinterest

Share This