Lopen met Passie, dag 2, 19 april 2019

Fris en een beetje fruitig gaan wij vandaag weer op stap. Met de waterbus reizen wij naar Alblasserdam. Op de kade geef ik uitleg, zo te zien met brede gebaren, over het systeem van de wandelknooppunten. (Foto: Esther Verwimp)

Via dit systeem van wandelknooppunten lopen wij langs en door UNESCO-gebied Kinderdijk met de vele molens. Overladen door de zon zetten we daarna vele en vele stappen over tiendwegen, bruggetjes en asfaltwegen.

 Vereeuwigd door een Japanner

Vele andere toeristen zijn  op deze zonnige dag onze richting opgekomen. Op het terras van het bezoekerscentrum laten wij ons door een Japanse toerist op de gevoelige plaat vastleggen.

Naarmate wij verder bij Kinderdijk vandaan lopen wordt het rustiger en rustiger. Over lange wegen lopen wij door een waterrijk en groen gebied.

Thuis op een pelgrimsweg

Een deel van de route loopt parallel aan de jacobsweg naar Santiago. Voor mij voelt dat extra vertrouwt, die weg voelt als mijn thuis.

Schuimspoor in de zee

Na zowel qua lengte en temperatuur stevige wandeling, de 25 km is overschreden, komen wij aan bij ons beginpunt, de kade van Alblasserdam. Wij ronden de wandeling af met high-fives en blij, vermoeide gezichten. Elk van ons heeft het vandaag  bij tijd en wijle best zwaar heeft. Een wandeling waarbij wij elkaar bij de finish met recht mogen feliciteren. Mooi gedaan, samen genoten.

Met de waterbus reizen wij verder. Tijdens kijk ik terug op het schuimspoor in de rivier.

 ‘Pelgrim er is geen weg.

de weg maak je zelf, door te gaan.

Door te gaan maak je de weg

en als je achterom kijkt,

zie je het pad dat je nooit zult betreden.

Reiziger er is geen weg

alleen een schuimspoor in de zee”

(Gedeelte uit een gedicht van A. Machiado)

Goede Vrijdag

In de tuin van het hostel blikken wij samen nog even terug op de dag. Kort maar krachtig. Met de volgende woorden wordt op deze goede vrijdag : beleving, koolzaad, verbinding, bezinning, verlies (van een fototoestel), Holland, verstandig, flexibel , molens, bikkels en Goede-Vrijdag-waardig.

 

Foto: Janny Nooij

Pin It on Pinterest

Share This