Lopen met Passie, dag 1, 18 april 2019

Door Vico, de gastheer van het Albert Schweitzerziekenhuis in Zwijndrecht worden wij vanmorgen met open armen ontvangen. Het ziekenhuis staat op de plek waar voorheen een ‘albergue’ voor pelgrims was gevestigd. Het ziekenhuis heeft sinds de bouw deze functie overgenomen. Voor de ingang staat een beeld dat deze functie symboliseert.

Gastvrije ontvangst in het ziekenhuis 

Er zijn in het ziekenhuis twee kamers waar pelgrims kunnen overnachten, er is een Jacobuskapel en natuurlijk is er een pelgrimsstempel.  Vico vindt het zichtbaar leuk om ons als groep te ontvangen. Wij voelen ons welkom en gezien. 

In de Jacobs-kapel van het ziekenhuis maken wij kennis met elkaar en laten wij ons op de foto zetten, onze meerdaagse Pelgrimswandeling ‘lopen met Passie’ is goed begonnen.

 Jacobsweg Thuredrecht

Op deze eerste dag, witte donderdag, lopen wij eerst een stuk van de Jacobsweg Thuredrecht. Vanaf de halte van de waterbus kijken wij uit over Dordrecht, de voorbereidingen voor vanavond zijn in volle gang. 

Door het bos lopen wij naar ons overnachtingsadres. Het prille groen is veelbelovend.

Gespannen over wat komen gaat

Heel speciaal is de daarop volgende gezamenlijke maaltijd. Een avondmaal dat wij met Dordts genoegen samen delen.  Een maaltijd waarin wij licht gespannen zijn over wat er verder komen gaat.

Live bij The Passion

Staand op het water en dicht bij elkaar, temidden van vele, vele anderen (waaronder een paar bekenden) ervaren wij vervolgens het paasverhaal in woord, beeld en geluid. (Foto: Esther Verwimp).

Je bent niet alleen

Je bent niet alleen’ is het thema van the Passion van 2019. En vandaag hebben wij dat in een geweldige sfeer en op diverse niveaus mogen ervaren.

Witte donderdag

‘Stilte voor de storm
Adembenemend

Gespannen
Afwachten
Dicht bij elkaar zitten

Brood en wijn delen
Krachten krijgen
Om de reis te maken’
(Auke Wijma)

Na deze mooie dag lopen wij door het weer rustige Dordrecht gebroederlijk terug naar ‘huis’. Het einde van een mooie dag, het begin van passie-volle dagen.

Foto: Esther Verwimp

Pin It on Pinterest

Share This