Woensdag wandeldag/Amsterdam Waterland, 3 april 2019

In Nieuwdammerdijk worden wij vandaag door de voorbij fietsende scholieren uitgemaakt voor toeristen. En ze hebben gelijk, we staan midden op de weg foto’s te maken van de leuke houten Hollandse huisjes.

Even later zijn wij in de polder.en ook daar draaien de fototoestellen overuren. We fotograferen sloten, schapen, bruggetjes, mooie wolkenluchten, een kerk in de verte. Een prachtig landschap, steeds weer anders door de afwisselende wolkenluchten.

Levenswijs

In Ransdorp pauzeren wij bij cafe de Zwaan. Een kroeg waar de tijd stil heeft gestaan, gerund door een rasechte Amsterdamse. De muren hangen vol met wijsheden, elke dag leer ik weer bij😀. 

Schaapjes tellen

Matthijs, Esther, Mihaela, Marianne en ik zien na de pauze de lucht donkerder worden, een enkele druppel kondigt de voorspelde buien aan. Het is merkbaar kouder, zeker als wij vanwege een vergeten buff, even stilstaan. De schapen komen tijdens het wachten nieuwsgierig naar ons toe. En net als de schapen trekken wij ons niets aan van de donker wordende lucht.

Het is gelukkig nog droog als we over het net-niet-natte-voeten-vlonderpad lopen, een drijvend pad tussen het riet.
Het is nog droog als wij onszelf een extra pauze bij de golfclub gunnen.
De regen valt met bakken uit de lucht terwijl wij genieten van een extra kop koffie tijdens deze bij toeval ingelaste pauze.

Zon op ons gezicht

Met de zon op ons gezicht komen wij 22 km na ons vertrek weer bij ons startpunt aan. Hier moet ik even schakelen. Na een hele mooie, rustige dag op het platteland, staan wij middenin de drukke avondspits als haringen in de ton op de veerboot terug naar Amsterdam CS.

De rust en ruimte die wij vandaag mochten ervaren, ligt hier in Amsterdam zo dicht bij de drukte. Een mooie combinatie, fijn om dit vandaag met helemaal droge voeten te mogen verkennen.

Pin It on Pinterest

Share This