Zondag 16 mei 2021, Dagwandeling Rhenen

Yes, de Corona-maatregelen worden lichter, het lijkt erop dat wij dit najaar weer een Camino kunnen gaan lopen. Een mooi moment om samen met collega-reisleider Jaap van der Vinne voor reisorganisatie Loopend Vuurtje een dagwandeling met dit thema te gaan lopen. 

Met een groep van 13 gasten van Loopend Vuurtje gaan wij op stap. Wij volgen een deel van een NS-route. Vanaf het station steken wij de brug over. Vanaf de dijk dalen wij af naar de uiterwaarden van de Nederrijn. 

Meerdere deelnemers hebben al een Camino gelopen. Diverse mensen hebben inmiddels bij LV een Camino geboekt.

Gesproken wordt over de voorbereiding, de paklijst en het dagritme van de pelgrim. Met uitzicht over het water, op de Grebberg en over de groene weiden worden verwachtingen en verlangens gedeeld. 

Bij een replica van een toren van de Romeinse linie wordt het meegebrachte brood gegeten. De eerste druppels zijn voelbaar, de regen zet gelukkig niet door.

De koffie bij het veerhuis smaakt heerlijk. De overtocht met de pont is altijd weer een bijzondere ervaring. 

Op de erebegraafplaats van de Grebbeberg staan wij stil. Een bijzondere plek, zeker in de meimaand, de kransen van 4 mei zijn nog aanwezig. De oranje tulpen geven kleur en kleuren deze plek levend. 

Op de Grebbeberg is het landscchap zeer anders dan aan de overkant van de rivier. Wij lopen door het bos en klimmen en dalen over de door de ijstijd opgestuwde wallen. 

Precies als het begint te stortregenen hebben wij het terras bereikt. Met enig improviseren zitten wij hier droog en praten wij onder een door de vriendelijke serveerster naar ons toe gebrachte natje na. Het einde van een dag waarop ik mij weer realiseer hoe fijn ik het vind om op enig moment de Camino weer met een groep te kunnen lopen. Enthousiast word ik van het delen van ervaringen en verhalen van en met elk van hen, zo ook vandaag. 

 

Meer info over Camino’s van Loopend Vuurtje: https://www.loopendvuurtje.nl/camino-portugues/

Pin It on Pinterest

Share This