Zaterdag 18 juli 2020, Pelgrimswandeling Den Haag

‘Loop jij op deze vrije middag mee vanaf de drukte van het centrum van Den Haag, via het paleis van de Vrede naar de verstilling van de Scheveningse bosjes?’.  ‘Een ervaren pelgrim neemt je mee’.

Dat is de tekst van de uitnodiging zoals die door de coördinator van Zinzoekers onder de aandacht van de jonge stadsgenoten is voorgelegd. Dat is de uitnodiging waar ongeveer 10 20-ers vandaag gehoor aan hebben gegeven.

Wij maken kennis met elkaar op een passende plek: bij de Santiago-schelpen aan de voet van de Grote Sint.Jacobskerk in het centrum van de stad. Altijd leuk om het verhaal van de schelp hier te mogen vertellen. 

Dorinde maakt na afloop een verslag. Ik gebruik haar tekst, de foto’s zij  van mij en haar.

Heerlijk even op adem komen en de mooie plekjes in de stad ontdekken! 

Irene liep voorop, het boekje ‘Leven als een kluizenaar, wijze lessen voor alledag’ van Benoît Standaert stak uit haar zak en af en toe deelde ze daar iets uit.

Soms waren we stil, dan weer deelden we onze gedachten.

Veel ging het over de goede dingen die de ‘coronatijd’ ons bracht – zoals rust, eenvoud en inzicht wat er echt toe doet’ – en hoe we dat kunnen vasthouden nu we weer bijna helemaal terug zijn in het drukke leven.’

De wandeling langs het labyrinth, het Vredespaleis en het groen van de Scheveningse bosjes was in het gezelschap van Zinzoekers ook voor mij een mooie ervaring. 

Deze wandeling heb ik speciaal voor en met deze groep vorm en inhoud gegeven. Wil jij met je eigen groep ook een keer een ontspannen dag(deel) op stap? Laat het weten, ik denk en ga graag met je mee. Meer info: https://opstapmetirene.nl/maatwerk/

Pin It on Pinterest

Share This