Woensdag wandeldag / Hilversum, 13 maart 2019

In de kleine stationshal van Hilversum zijn wij vanmorgen een bezienswaardigheid. Diverse mensen blijven staan kijken naar de 11 wandelaars die zich in regenkleren hijsen.
Een man maakt foto’s, dit ziet hij niet iedere dag.

Een half uur later gaan die moeizaam aangedane regenkleren bij de meesten alweer uit. Het is vrijwel droog, die poncho’s en regenbroeken blijken echt te warm.

Gooise buitenplaatsen

De route die wij lopen voert ons door diverse buitenplaatsen die tegenwoordig onderdeel zijn van het Goois Natuurreservaat.
We passeren onder meer Gooilust, het Spanderswoud en de Trompenburg.

De variatie onderweg is groot, bos, heide, stad (Hilversum), dorp (Kortenhoef) en vennetjes. Het gezelschap is zeer aangenaam, een bonte verzameling mooie mensen die stuk voor stuk het eigen rugzakje met opgeheven hoofd weten te dragen.

Naast het gebouw van de Wereldomroep nemen wij pauze bij de knusse koffietent Het Pandje aan de Mies Bouwmanboulevard.

Opvallend gezelschap

En ook bij deze horeca-gelegenheid blijken wij een opvallend en aansprekend gezelschap. Tijdens de koffie worden wij aangesproken: ‘Of wij iets met de camino of pelgrimeren hebben?’
De dame in kwestie blijkt bezig met de voorbereidingen op de camino Portugues, en is benieuwd naar onze ervaringen.
Een mooie ontmoeting, wellicht een nieuw contact?

Exact op het afgesproken moment opent Theo de deur van cafe Dudok, precies op tijd voor het welverdiende etappedrankje. Precies op tijd want juist op dat moment begint het voor het eerst echt te regenen.

Pin It on Pinterest

Share This