12 juni 2021: Dagwandeling Veluwezoom/Rheden

Helaas, de al voor Corona geplande poezie-wandeling kan wegens aanpassingen van de wandelpaden niet meer worden gelopen. Uit arren moede kies ik voor een alternatief, de Groene Wissel Rheden 1.

Volgens de beschrijving is het een pittige route, veel hoogtemeters, mul zand en steile klimmetjes en dito afdalingen. We gaan ervoor.
Als ik rond 10 uur bij het station van Rheden aankom staat Jolanda al te wachten. Zij heeft haar eerste camino gepland en is benieuwd naar ervaringen en verhalen. De anderen volgen snel, de meesten liepen eerder mee, een aantal zijn er voor het eerst.

Met de routebeschrijving en gps in de hand zoeken en vinden wij onze weg over onverharde paden.

Wij lopen langs de schaapskooi, door de dalen en over de heuvels van de prachtige Posbank en door de onzalige bossen.

Het is al even geleden dat ik hier ben geweest, ik ben vergeten hoe heuvelachtig dit gebied is. Een prachtig terrein, op alle fronten adembenemend. Op alle fronten, mede door het mulle zand best inspannend. Een pauze is welverdiend en wordt goed besteed. 

Het is op deze zaterdag opvallend rustig op de Posbank. We hebben de heide voor ons gevoel voor ons alleen. 

Vlak achter de Posbank liggen de onzalige bossen. Een zeer afwisselend bosgebied, de hoge varens geven het een sprookjesachtig gevoel. 

De route is zeer duidelijk beschreven. In combinatie met de GPS is het vrijwel onmogelijk om verkeerd te lopen. Vrijwel…..een moment van onoplettendheid leidt tot een extra ommetje over ongebaande paden. 

Tegen het einde kruisen wij paddenstoelen, we zijn er bijna, dat is wat wij zien. 

Het afscheidsdrankje drinken wij op het terras van het bezoekerscentrum. Om vervolgens de laatste kilometer terug naar het station in de volle zon te mijmeren over een leuk huis….

En of de route pittig is? Ja best wel, ik voel mijn voeten. Maar vooral is de route prachtig. De poëzie in de vorm van gedichten hebben we niet gemist. Hier zit de poëzie besloten in het landschap. Wij hebben het vandaag met elkaar ervaren. 

Wij liepen vandaag een Groene Wissel. Je vindt deze via deze LINK.

Zin om ook een keer mee te lopen? Klik dan op deze link.

 

Pin It on Pinterest

Share This