Zaterdag 30 mei 2020, Dagwandeling Leerdam

Het is vandaag anders dan voorheen. 

Op een parkeerplaats in het centrum van Leerdam ontmoeten wij elkaar. Wij maken kennis zonder elkaar een hand te geven.

We beginnen met het doornemen van de regels die gegeven Corona vandaag gelden. We lopen met onderlinge afstand, er zijn geen horeca-momenten, de groep is kleiner.

Ieder van ons heeft er zichtbaar zin in. Eindelijk mogen we weer met een groepje op stap.

De wandeling die wij vandaag gaan lopen is een van de mooiste routes. We lopen langs de Linge het glasstadje Leerdam uit. 

 Via de dichtbegroeide uiterwaarden van deze rivier banen wij ons deels over vlonderpaden een weg. 
De route kent een korte en een lange variant. Wij kiezen voor deze laatste. Mooie bonus is dat wij in die variant onszelf met een trekpontje naar de overkant mogen helpen. 
Wij hebben er lol in. Elk van ons trekt aan de touwen, het pontje vaart diverse keren heen en weer. 
Het geeft een gevoel van spelevaren. Ik begrijp het hier vlakbij door Hestia Peek geschreven gedicht erg goed.

Spelevaren

Vaar

Voel het deinen

Voel het stromen

Voel je vrij

innerlijk kind

Hier kun je spelevaren

Spelevaren in de wind

Tijdens het lopen wordt verder kennis gemaakt. Mooi om te horen dat iedereen de afgelopen tijd op zeer eigen manieren goed doorgekomen is. 
Lunchen doen wij in een plassengebied. De schapen die hier tot onze komst het rijk alleen hadden, maken plaats. Er is ruimte voldoende, de boterhammen en rozijnen smaken goed.
Even later komen wij de schapen opnieuw tegen. Zij hebben voorrang daar is geen zebrapad voor nodig.
In de buurt van het dorpje Asperen steken wij via een plank een watertje over. Een voor een….
Om even later een hek over te mogen klimmen…..

Vlak voordat wij Leerdam bereiken nemen wij tijd voor het bekende groeps-foto-moment. De groep is kleiner dan normaal, de foto heeft meer breedte nodig dan ooit tevoren :). 
Eenmaal terug in Leerdam moet ik even schakelen. De winkelstraat is hier heel druk, de stilte van de Betuwse moerassen en de ontspanning van het met elkaar onderweg zijn ligt achter ons. Een prachtige dag komt bij de parkeerplaats weer ten einde.

Robert-Jan, Josien, Berreke, Eveline, Nelly, Margriet, Baukje en Marjo ik noem jullie namen. Dank je wel voor deze eerste Corona-groeps-wandeling. Ik vond het best spannend, een groepswandeling met nieuwe regels. Ik heb ervan genoten, jullie maakten deze dag tot een onvergetelijke ervaring.

 Heb je zin om deze wandeling ook te lopen? Via deze link vindt je de beschrijving: https://www.mooisteroutes.nl/Routes/668b1131/betuwse-moerassen

Heb je zin om ook een keer mee te lopen? De komende dagwandelingen vind je hier: https://opstapmetirene.nl/dagwandelingen/

Pin It on Pinterest

Share This