Jacobsweg Die Haghe / Hillegom – Leiden, 16 maart 2019

Vandaag lopen wij langs een oude Jacobsweg. Vanaf Hillegom lopen wij langs bollenvelden via Lisse, Teijlingen, Sassenheim en Warmond naar Leiden.

Ik ben blij dat het nauwelijks regent.
Met de wind heb ik niet gerekend.

Ruim 20 kilometer lang hebben wij de wind tegen. Ruim 20 kilometer lang worden wij bijna uit onze schoenen geblazen door een stormachtige wind met kracht 8, en regelmatig meer. 

Nooit eerder heb ik tijdens het lopen met een groep zoveel en zo lang een tegenwerkende storm ervaren.

Mentale kracht

Bij tijd en wijle heeft elk van het ons het onderweg hier moeilijk mee. Het staande blijven tijdens de harde windvlagen, de fysieke en mentale kracht die nodig is om tegen de wind in door te blijven gaan, het steeds weer vinden en hervinden van jouw eigen tempo tijdens de storm en in de groep en het blijven lopen in een rechte lijn.

Tijdens het lopen vind ik afleiding in de bloeiende omgeving, de gesprekken met de anderen en in mijn eigen lijf en hoofd. 

Hard werken

Tijdens de Pelgrimswandeling van vandaag heeft elk zich staande gehouden en heeft ieder van ons hard gewerkt aan zijn/haar fysieke wn mentale conditie.
De hele groep heeft daar vandaag hard aan gewerkt, een wandeling waarbij elke kilometer telt voor twee..

Vandaag hebben wij het goed gehad. Met elkaar en door elkaar hebben wij het gewoon gedaan. Een buitengewone en fijne ervaring.

Meewind gewenst

Een eenmalig prima ervaring. Maar voor volgende keer hoop ik toch echt op meewind en een flinke dosis zon.☀️☀️☀️

Pin It on Pinterest

Share This