Woensdag Wandeldag: Castricum, 10 juli 2019

De wandeling van vandaag belooft veel goeds: een afwisselend duinlandschap, romantische duinmeertjes, strand, zee en een mooi gezelfschap. Samen met 14 andere lopers en 1 hulphond hebben we er zin in. 

Na een korte kennismaking lopen wij naar de achterkant van het station. Daar lopen wij direct de duinen in. Maar niet voordat we een duinkaartje hebben gekocht. De meesten hebben hun duinkaartje digitaal al aangeschaft, voor de anderen is het hier mogelijk om hier alsnog het kaartje aan te schaffen. 

De eerste 5 kilometer lopen wij over slingerpaadjes op de rand van Bakkum en Castricum. Deels lopen wij door het bos. 

En deels lopen wij door het open duin-gebied.

Op we naar het strand ‘kiest’ een deel van de groep voor de lange route. Een ander deel ‘kiest’ voor een iets eenvoudiger variant. Bij het strand treffen wij elkaar op de afgesproken plek.

Op het winderige strand, blijkt niet alleen de zee heel nat. De regen komt gestaag uit de hemel. De parasols zien er mooi uit, de strandstoelen ogen aantrekkelijk. Maar we zijn al nat genoeg.

We pauzeren maar al te graag binnen bij strandtent ‘De Deining’. Met warme cholademelk, koffie, thee of met een ander drankje worden wij weer langzaam warmer. 

Na deze pauze zijn wij er klaar voor. Met de regen en de wind in het gezicht geven wij ons over aan het zand, de zee en de elementen. De regenjassen wapperen, de haren worden nat, het zand vliegt om mijn oren. Een heerlijk stukje uitwaaien, iedereen gaat er op een eigen wijze mee om, lachend, pratend, worstelend of in stilte.

Sneller dan ik had verwacht is de kilometer strand voorbij. We klimmen over het mulle duin en staan oog in oog met een kunstwerk gemaakt van lokaal gevonden afval. 

En na nog flink stuk door de duinen arriveren wij al pratend bij de plek waar wij ons etappedrankje gaan drinken. We worden bij de ‘Hof van Kijk Uit’  door het personeel uiterst hartelijk ontvangen in een moie entourage.  Aan de muren hangen schilderijen van kippen, een reproductie van de Nachtwacht, een opgezette vos en een aangtal jachtgeweren. Op tafel staan de drankjes, en bij de deur is er een klein standje met ‘wandelwol’ en een aantal zelf gemaakt producten in weckpotjes. 

Het drankje smaakt goed, de warmte doet goed en de producten vinden gretig aftrek. 

Gerry, Mary, Marianne, Toos, Els, Hetty, Matthijs, Karin, Linda, Janny, Ronneke, Wilma, Marian en Vera dank jullie wel dat je er bij was! Ik vond het fijn om samen met jullie deze Groene Wissel-route te hebben gelopen. Met elkaar hebben wij 20 km strand, duinen en zee ervaren. Een afwisselende wandeling met een fijne groep mensen.

Heb je ook zin om een keer mee te lopen? Dat kan. Je bent welkom tijdens een dagwandeling, meerdaagse wandeling of pelgrimsreis

Pin It on Pinterest

Share This