Zaterdag 8 april 2023: Utrecht – Bunnik

‘Kan ik de auto parkeren op de camping?’ ‘Kunnen we bij de camping wel binnen zitten?’ Deze vragen worden mij op vrijdag gesteld. Het zijn geen gekke vragen, de horecaplek waar wij vandaag vlakbij het centrum van Utrecht hebben afgesproken heeft de ‘verwarrende’ naam ‘Camping Ganspoort‘. Een naam die door de eigenaar aan het café/restaurant omwille van een gewenste ontspannen sfeer is gegeven.

Samen met Yvonne ben ik rond 10.30 uur hier aanwezig. Zeer gastvrij worden wij hier ontvangen. 

In de Groene Hoek van de Camping, drinken wij koffie en maken wij kennis met elkaar.Vandaag staat in het teken van een kennismaking met de aankomende wandelreizen langs Hadrians’ Wall Path.  Iedereen die er vandaag is, heeft ervoor gekozen om in juni of in augustus met OpStap met Irene van de west- naar de oostkust van het Verenigd Koninkrijk te lopen.

De deelnemers van vandaag en voor de komende twee reizen komen alle windstreken van het land en ver daarbuiten. Ze delen de liefde voor lopen en avontuur. Leuk om het enthousiasme van elk van de deelnemers te horen, daar doe ik het voor!

Op mijn vraag ‘Wie weet hoe lang de route langs Hadrians’ Wall is?’ krijg ik tot mijn vreugde een grote diversiteit aan antwoorden. Het  ‘goede’ antwoord, (84 mijl/135 kilomter) hoor ik ook, maar het is nu al zeker dat elk van de deelnemers hun eigen afstand gaan lopen. Een klein ommetje, een extra bezoek aan een housstead, een andere GPS-app, het heeft allemaal invloed, laat je er maar niet teveel door leiden.

Tips voor onderweg worden uitgewisseld: ja het is aan te raden om stokken mee te nemen, nee je hoeft geen slaapzak of lakenzak mee te nemen, wandelwol is een aanrader, compeed een ‘no go’ en ja het is verstandig om altijd wat zoets en zouts in je dagrugzak mee te dragen.

En wil je een wandelgids aanschaffen? Kies dan voor deze, die beschrijft de route zoals wij die precies gaan lopen.

De stralende zon roept ons na de eerste kennismaking naar buiten. Het is de hoogste tijd om aan de wandel te gaan. Yvonne begeleid de groep naar de Kromme Rijn. De hier woonachtige ganzen staan al te wachten om de wandelaars een groet te brengen.

Langs de Kromne Rijn worden de eerste kilometers samen gelopen. De jassen gaan uit, een aantal truien verdwijnen in de dagrugzak. De zon en zin stijgen gaandeweg.

We lopen een deel van het Kromme Rijnpad. Dit pad is ook onderdeel van het Utrechtpad, het Gelukkigerwijspad en van een Camino naar Santiago.

In de Amelisweerd houden wij halt bij het café van Stay Okay. Er staan bij deze sfeervolle uitspanning twee grote picknickbanken voor ons klaar. De meegebrachte lunch kan hier gegeten worden. 

Om 14.30 uur is het weer tijd om verder te trekken. De meesten lopen nu in t-shirt, zonnenbrandcreme wordt met elkaar gedeeld.

Op een brug is het tijd voor een groepsfoto. Aan elk van de beide reizen nemen 12 mensen deel. De meesten zijn vandaag aanwezig. De foto wordt gemaakt door Yvonne, zij is de begeleidster van de juni-reis.

Over een brug bereiken wij rond 15.15 uur de dorpskern van Bunnik. Op het zonovergoten terras staat onze tafel al klaar. Het is tijd voor het eerste etappedrankje. We brengen een toost uit op een mooie dag en op een hele mooie reis.

De aanwezigen kijken er naar uit om met elkaar (en met Willemien, de begeleidster van de augustusreis, en de anderen die er vandaag niet bij konden zijn) binnenkort in het Verenigd Koninkrijk te gaan lopen. Vandaag was een veelbelovend begin….

Ben je nieuwsgierig naar de wandelreizen langs het Hadrians’ Wall Path?  Via deze link lees je meer. Meer lezen over een eerdere reis langs Hadrians’ Wall? Klik dan op deze link.

Zin om dichterbij huis mee te lopen? Je bent welkom  bij een meerdaagse pelgrimswandeling in eigen land.

Pin It on Pinterest

Share This